| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
rolling_heads Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 14, 2008 13:38 Заглавие: |
|
|
под вентлатора явно е стъпалото
branko_ снимай и трафа
Предусещам зарибяващ услвател, Мадамите ще му се кефят  _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
Стара нигерийска поговорка |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
OkitO Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 14, 2008 13:43 Заглавие: |
|
|
ако вентилатора и тонкоректора (усилвателя също) се захранват от един и същ източник на напрежение, това може да доведе до проблеми !
в случая жужене правил съм такава грешка и вента вкарва страхотни смущения. Вента непременно с отделно захранване или след трафа с допълнителен грец и кондензатор (отделна изправителна групичка
това е от мен  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Авг 14, 2008 15:57 Заглавие: |
|
|
На мен ми се е случвало пак от вентилатора и се оправя с един диод 1n4007 1000микро на 35 към маса после последователно 330ома 2вата резистор и пак 1000 микро и тога във вентилатора,Ако и така не ти помогне в твоя случай най добре с отделна намотка грец и кондензатор и си виж разводката на масите ! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
branko_ Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 14, 2008 22:55 Заглавие: |
|
|
Така под вентилатора е стъпалото, вентилатора е монтиран върху радиор от един стар пентиун който разфасовах. Смущенията не са от вентилатора , защотото го разкачих и пак жужи, не е от масите щото като пусна захранването от батерията не жужи. Възможно ли е да е от тока щото като замеря без сигнал си е стабилно 12 волта, като удари баса стига до 6волта. Отностно идеята със светлинния ефект - точно за това е прозрачна кутията  |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Чет Авг 14, 2008 23:34 Заглавие: |
|
|
Ами от захранването ти е. Намери си по мощен трансформатор. Колко вата ти е усилвателя? Евентуално може и по голям капацитет да се сложи на филтриращия кондензатор. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 15, 2008 0:28 Заглавие: |
|
|
Каква е интегралата на усилвателя?Че нещо или аз не доглеждам или не си я написал....Трафа трябва да ти осигорява поне 2 пъти повече ампераж от максимално потребляемия от усилвателя и като цяло от "консуматорите" закачени към него..Греца ако не греша е 2А,ако е така слагаи по-мощен,кондензатора минимум 10000микро най добре няколко по малки вързани в паралел,шунтирани с няколко по 100nF и 10nF.Сложи по-голям радиатор и махни вентилатора няма смисъл да ти брамчи особено нощно време....Ако не си сложил термо паста м/у чипа и радиатора сложи  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
branko_ Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 15, 2008 6:45 Заглавие: |
|
|
| интегралата е TDA8560Q , греца е 7 ампера, ще сменя трафа неска и ще видим дали пак бръмчи |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 15, 2008 8:44 Заглавие: |
|
|
Пускамм ти една идея.
| Цитат: | | стар пентиун който разфасовах |
Тои(пентиума) сигурно е имал захранваме а то има 12V
П.П Обикновенно на кутията на захранването пише кое напрежение колко ток може да отдаде. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 15, 2008 9:00 Заглавие: |
|
|
Импулсно то PC на усилвател нека да пробва но няма да му хареса..Защо се занимаваш с "car audio" интегралки за удома?Имат много минуси... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 15, 2008 10:33 Заглавие: |
|
|
Мисля че изчерпахме темата по основния въпрос. _________________ "Някои неща не могат да се обяснят"
|
|
 |
|