|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 15:02 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Да, мерих ги и резултата е записан в първия пост, даташийт не можах да намера за DTA104 и DTC104 и за тва резултата е още необясним. |
| Цитат: | | Нормално ли е като му меря преходите като диоди да не ми дава никакво съпротивление | На мерене на преходи няма да ти покаже ,никога ли не си мерил транзистори с вградени съпротивления ? За деиташит -и аз не намерих ,но една испанска фирма дава ,че ги има на склад. С буква C май бяха NPN ,с А -обратно PNP. Едва ли схемата е толкова критична към стойностите на резисторите ,слагай DTA114 ,DTC114 ,или си премери наличните като хората ,аз ги меря на омметър ,не за преходи ,20К обхват ,поне. И да си уточним понятията -никакво -безкрайно ли значи ,защото може да се изтълкува като 0 съпротивление !? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 15:06 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | .... Едва ли схемата е толкова критична към стойностите на резисторите ,слагай ..... |
Що не четете бе хора
За никаква схема не става дума.
Момчето просто си ги има и му е интересно какви са и що са.
Нищо повече поне на този етап.
От първия му пост:
| andrey1988 написа: | | .... е като му меря преходите като диоди да не ми дава никакво съпротивление ( 1) , щото имам по две бройки от двата чешита и положението е еднакво,.... |
|
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 15:10 Заглавие: |
|
|
Ами ,той ти е комшия ,значи ти е казал ,аз обаче го разбрах криво ,нейсе ,да не ги сменя тогава !  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 15:12 Заглавие: |
|
|
| Въобще не го познавам. |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 11, 2008 16:51 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | ...освен ако базовия резистор не е много високоомен, но в този случай може да ги видиш в обхват за измерване на съпротивление. | 95k между 1 и 3 крак , такива са , благодаря на всички !
| ELP написа: | | Ами ,той ти е комшия ,значи ти е казал ... |  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|