|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 25, 2008 22:59 Заглавие: |
|
|
Най-вероятно ще работи добре (и чисто) без предусилвател.
Аудиокартите _се предполага_ да изкарват стандартно линейно ниво, което е общо взето +/- 600 миливолта, т.е. 1.2 волта.
Ако руснаците са имали предвид амплитуда 1.4 волта - т.е. от -0.7 до 0.7 - всичко ще ти е тип топ без да пипаш по електрониката.
Ако обаче имат предвид 1.4 до -1.4, ще трябва да си забъркаш НЧ предусилвател с коефициент на усилване между 2 и 3. Досадно е, ако не си доста навътре в електрониката. Ако все пак решиш да го правиш, препоръчвам ти да потърсиш схема с ОУ 5534.
Не зная какво разбираш под 'професионална техника' но амплитуда 1.2 волта е нещо като стандарт за линейни входове и изходи, при товари да кажем 10К.
По-точен отговор на въпроса ти може да се даде само след сметка на характеристиките на конкретната аудио карта и усилвателя, вкл. отделен изходен и входен импеданс, при различни честоти. Общо взето много работа, и едва ли си струва. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
selqninbg Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 25, 2008 23:15 Заглавие: |
|
|
| zmeios написа: | Най-вероятно ще работи добре (и чисто) без предусилвател.
Аудиокартите _се предполага_ да изкарват стандартно линейно ниво, което е общо взето +/- 600 миливолта, т.е. 1.2 волта.
Ако руснаците са имали предвид амплитуда 1.4 волта - т.е. от -0.7 до 0.7 - всичко ще ти е тип топ без да пипаш по електрониката.
Ако обаче имат предвид 1.4 до -1.4, ще трябва да си забъркаш НЧ предусилвател с коефициент на усилване между 2 и 3. Досадно е, ако не си доста навътре в електрониката. Ако все пак решиш да го правиш, препоръчвам ти да потърсиш схема с ОУ 5534.
Не зная какво разбираш под 'професионална техника' но амплитуда 1.2 волта е нещо като стандарт за линейни входове и изходи, при товари да кажем 10К.
По-точен отговор на въпроса ти може да се даде само след сметка на характеристиките на конкретната аудио карта и усилвателя, вкл. отделен изходен и входен импеданс, при различни честоти. Общо взето много работа, и едва ли си струва. |
Стигнахме и до момента когато някой компетентен ще се намеси. Незнам чесно казано реалното ниво което трябва на усилвателя, всеки ми казва различно, за това сам дал спец.на усилвателя и който разбира да ми каже колко е реалното ниво което ми трябва и да препорача опр модел саунд карта или да помогне в сглобяването на предусилвател/нямам предвид да го сглоби,а да ми даде схема, да ми каже от каде да си купа нужните матеряли и т.н./. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 26, 2008 0:41 Заглавие: |
|
|
| zmeios написа: | | което е общо взето +/- 600 миливолта, т.е. 1.2 волта. |
ЕЕЕЕ тая простотия от къде я измъкна? По тази логика в захранващата мрежа имаме ~+/- 320V т.е. 640
Вземи си един пред усилвател с гръмнали крайни стъпала и си готов |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Сеп 26, 2008 18:28 Заглавие: |
|
|
| така както е написано го разбирам като ефективна стойност. Нормално за мощно стъпало да е над 1 V. Ако е амплитуда се пише примерно 2Vpp (peak-to-peak) т.е. +/- 1 V или 0.707V променливо. В случая амплитудата е около 2 V или по точно 4 Vpp |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|