|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bongo Опитен потребител

Регистриран на: 17 Окт 2003 Мнения: 348 Местожителство: Нова Загора
|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 15:38 Заглавие: |
|
|
и аз имам такъв програматор- мое производстово - работи много добре, междо другото ина разработена печатна платка за смд монтаж - става много малък и симпатичен и най-важното - ползва USB без външно захранване _________________ Георги Влаев, LZ3GH |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 15:59 Заглавие: |
|
|
Ако става въпрос и с нормални елементи не е толкова голям!Въпроса е да има желаещи за платки за да станат на ниска цена и да е достъпно за всеки.Ако проекта се развие добре се замислям за 2 платки а може и повече!  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 31, 2008 17:09 Заглавие: |
|
|
| Willem програматора също би трябвало да поддържа този PIC ,че и доста други неща . |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 01, 2009 11:15 Заглавие: |
|
|
| bongo написа: | | междо другото ина разработена печатна платка за смд монтаж - става много малък и симпатичен и най-важното - ползва USB без външно захранване |
Честита нова година на всички!
Тая платка е само между другото. Разгледай я и ще видиш отиващи никъде крака на ZIF'а и т.н.
Трябва да прочета и документацията, че има нюанси.
Все едно. Навил съм се и ще го разчопля. Ако стане и има интерес може и други играчки да ви направя на социални цени. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 01, 2009 19:36 Заглавие: |
|
|
Сега един колега от форума и той изяви желание!Мисля да изкараме една платка на фаил да я понаточим.. всеки да си каже мнението.Да стане максимално добре!След което да се пусне в тази или друга тема които иска да си купи както и готови сглобени с минимална наценка от рода на 5 лв за сглобка.Ако собствениците на форума както и другите очастващи в проекта нямат нищо против на платката може да се сложи примерно надпис "Forum.eShop.Bg" _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 03, 2009 20:00 Заглавие: |
|
|
Така ...
Обяснявам подред.
1. Сменени са резисторите от 1206 на 0805 в SMD "версията" на любезно предоставената платка на сайта на разработчика.
2. Оправени са несвързаните жици на схемата и резисторите с нулеви стойности. Аман от германци с желание да спестят 50 стотинки за да си правят платкие с ютия!
3. Има версия 5. Ще сложа и нейните елементи. Ама ще трябва чипът на платката да е за версия 5, защото се ползва още един крак на процесора.
4. Аз не съм съгласен с идеята за eshop.bg на платката. Ако сериозна група от форума се ангажира с продажбата и най-вече поддръжката във форума, мога да пиша каквото те поискат. Всички знаете, че при мен стоката е AS IS. Т.е., при мен работи. Ако при някой не работи, на въпроси не отговарям, консултации не давам. Иначе, ще трябва един програматор да е 100 лева. 80 от тях ще отидат за хапчета и психиатри. Ангажира, означава да си поръчате ХХ готови платки, да си ги платите и да си ги правите каквото искате. В такъв случай аз се ангажирам ако продавам, да е по цените определени от форума. Ама ми е ясно, че няма да стане. Нали всички видяхте колко ги боли хората за 200 лева. Говоря за предложението за Опел скенера...
5. Имам идея да напраскам всичката ширпотреба от която някой някъде печели пари и да позадигна една конкретна фирма. Ако те не проявят интерес, може произволна друга. Всичко което се продава и няма сложна механична част ви го крада, преправям, докарвам до серийно производство и ви правя джаджите. Правите с тях каквото искате. Викат, че имало криза. Моралното оправдание ще го търсим в нея.
За утре вечер (късно) ще е готова и ще кача картинките за обсъждане. Сега трябва да налепя едни неща и за днес приключвам с играчките... _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 03, 2009 20:32 Заглавие: |
|
|
Добре аз нямам нищо против за "логото" и да няма не ми пука просто предложих!За оживяване то на платки аз мога да поема нещата ако има много бройки и не се справяш  _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 08, 2009 13:29 Заглавие: |
|
|
Имаше известно забавяне с платката, за което се извинявам.
Ще изглежда примерно така.
Ако до неделя не се съберат желаещи за 10 броя, пускам файловете тук и всеки да си прави и поръчва. До момента са се обадили двама човека за 3 или 4 броя. Не помня точно. За мен да остане една. Трябват още 5. Цената на устройството ще се формира от цените на дребно на комет, цената за платката + шаблоните на селектра при срок на производство 15 дни, 5 лева за лепене и куриерските услуги за всичко това разделено на 10. Ако не се появят желаещи по тази схема, всеки ще има възможност да си я поръча сам след неделя, но аз ще приключвам със социалната програма.
P.S. Нещо не стана номерът да излезе на тъмбнайл в текста на съобщението. Ако някой модератор може да го оправи, моля да се намеси. Ако на никой не му се занимава, ще си ходите по линка да си я гледате. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 08, 2009 14:13 Заглавие: |
|
|
5лв. за лепене а и отгоре заедно с куриерски.
Свести се бе баце Vaklin.
Днес от сутринта съм налепил около 300 SMD-та остават ми около 600, очите ми са на понички ръцете ми треперят, а са 1206 footprint.
Работя и на 1 час почивам около 10-на минути,
Полвината време работя на стол, след това слагам платките на по ниска маса и клеча до нея....
Само този дето не се е занимавал с това ще му се стори лесна работа.
остави друго ами са ми объркали една поръчка и вместо SMD диоди са ми пратили 300 обикновени ....
По добре почивай отколкото да бачкаш за без пари .....
Може да се сърди някой ама нещата са такива.
А и накрая половината ще кажат че си ги прекарал .... |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 08, 2009 14:25 Заглавие: |
|
|
Аз съм спокоен. Няма да се съберат желаещи и просто ще кача платката и схемата тук. Повечето хора винаги се чувстват прекарани. Особено, ако е нещо като 5 лева за работа. Психологията е проста. Щом взима толкова малко, явно има някаква далавера. Я ще ми чете безценните разработки по интернет докато ги програмирам, я нещо друго.
Между другото, лепя на 2 стотинки без ДДС за пин всичко малогабаритно. Взимам по левче за подготовка, миене и придаване на търговски вид на платката. Някой ако се интересува, насреща съм. Не оживявам ако нямам работещ прототип. Ако се предостави работещ прототип съм склонен и да ги пускам. Там цената ще е по договаряне, но няма да е висока. Всичко зависи от инвестициите в допълнителните неща за оживяването и настройката. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|