| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Фев 01, 2009 22:21 Заглавие: |
|
|
Нямам схема пред мен, но като разпоиш 1771, сложи си резистора и всичко, което си е там, и виж дали ще ти излязат 30-те волта/след резистора/.Ако е така-сменяй.3-4 лева е.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
veso_1970 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 17:04 Заглавие: |
|
|
Здравейте. Докладвам до къде съм Първо проверих дали е нормално напр. след свалянето на TDA1771, както ме посъветва колегата от горния пост. Напрежението беше 30 В и беше стабилно. След подмяната на TDA1771 и всички електролотни конд. във веригата и ТВ -то заработи като има свивания в екрана по около 4-5 см в долния и горния край, които са еднакви, като точно в средата има съвсем лека бяла линия. До тук добре, а сега напред пред следващия проблем... и между другото много се кефя
Благодаря на всички Ви.
ПС: Разликите в двете TDA1771 преди монтажа беше съпротивлението м/у 1 и 5 крак - 3 Ом при повредената и май около 700 при здравата. _________________ дръж се с хората така, както искаш те да се държат с теб... |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 17:12 Заглавие: |
|
|
Има за смяна още електролитни кондензатори. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
veso_1970 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 17:14 Заглавие: |
|
|
Абе и на мен ми се върти това в главата, ама си мисля дали не мога да го корегирам от серв. меню ... евентуално
А като е свита еднакво и от горе и от долу, на къде да се насоча на първо време? _________________ дръж се с хората така, както искаш те да се държат с теб... |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 02, 2009 17:30 Заглавие: |
|
|
От сервизен режим може и да се докара горе долу ,а тази бяла линия в средата Тя показва че стъпалото не е в режим и импулса който отива към развивката не е правилен.Когато сменяте кондензатори пишете кои сте сменили а също така вижте някое от нискоомните съпротивления да не си е повишило стойноста. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
veso_1970 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 05, 2009 9:49 Заглавие: |
|
|
Благодаря на Всички Ви. След като послушах всички съвети смених всички кондензатори и едно ниско омно съпр., което си беше завишило стойността от 4,7 на 8 ,7 Ом. (R 718) във ВО стъпалото и ТВ тръгна. ВО се оправи след паралено свързване на резистор 2к към съпротивлението за обратна връзка R710. Засега се държи добре. Желая на всички здраве и късмет. _________________ дръж се с хората така, както искаш те да се държат с теб... |
|
|
 |
|