| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 14:42 Заглавие: |
|
|
BUL310 не съм слагал досега,но няма как да не стане при положение че даже в някоя от по-новите версии на това шаси CUC7"непомняколкоси"(старост-нерадост ),което беше същото като схемно решение беше сложен оригинално там. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
venc_i Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 22:41 Заглавие: |
|
|
| сменил съм и нискоомните R, транзистор съм сложил оригинален (с изолиран корпус) и май там ми е грешката, и започвам отначчло защото гори транзистора след 2-3 сек. след вкл. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 23:01 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | гори транзистора след 2-3 сек |
Транзистора може да изгори :
- от пренапрежение, за което се грижи групата елементи в колектора
- от свръх ток , за което отговаря 3842 и всичките елементи около нея
- от навивки накъсо в колекторната верига (изключителен късмет)
Пусни го без крайния и гледай на изхода на 3842 какво има...
В емитера му, ако има диоди в права посока да не са пробили?.... |
|
|
 |
ogi tv Опитен потребител

Регистриран на: 07 Апр 2006 Мнения: 243 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 23:06 Заглавие: |
|
|
BUL310 съм слагал само веднъж и може би завинаги. По идея на един колега.Много бърз -ако е истински. _________________ Роден да ловува-Принуден да работи |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 17, 2009 23:21 Заглавие: |
|
|
Не изключвам менте транзистор въпреки че аз поне досега не съм попадал на такъв.
Сложи му неизолирания брат и ще разбереш.Ако и той пука след 2-3 секунди-едва ли и двата са менте.А с BUT11 читав трябва да изкара поне часове работа без никакви грижи,ако всичко по захранването е ОК.
Смени си високоволтовия кондензатор в колектора и UC.
В това захранване след дефект на транзистора не пречи и да смениш елементите в базата и емитера на общо основание,без да ги мериш.Те и без това не са много,а и нискоомните вече си ги сменил.
Навремето беше дошла цяла партида над 30-40 такива телевизора всичките с гръмнало захранване-като цяло тук е по-удачно да се сменя без много да се мери и умува.
Диодите в емитера и базата,нискоомните в емитера и този в базата,оригинален транзистор,UC и оригинален MJF и нямаше нито един който да се заинати.Малко е хамалски,но като свикнеш беше работа за няма полвин час барабар с ПАВ и говор. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|