|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 15, 2009 12:29 Заглавие: |
|
|
| По добре качи снимка на цялата платка . Ориентировъчно JTAG е от 109 до 113 крак на процесора -проследи пистите ,ако има такива ,че имаше едни Yumatu и HUAPU7800 дето нямаха изведен съединител . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 15, 2009 17:20 Заглавие: |
|
|
Така е ELP сега проверих краката на Jtag на STi5518 са от 109 до 113 съответно 109-TRST 110-TMS, 111-TDO, 112-TDI, 113-TCK А този куплунг отива около 170 крак . Интересно че към 109-113 крак има превързани съпротивления и отиват нанякъде из платката. Ще кача снимки довечера но явно ще трябва да си играя със жици по краката на процесора. То дано се върже Jtaga на това шаси да избегнем свалянето. Ще го мислим по нататък . Все пак е петък- ден на майстора  _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
ivpav Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 23, 2009 19:29 Заглавие: |
|
|
Днес най-после остана повечко време да си довърша especta-та . Наистина няма изведен куплунг за Jtag. Разпиновката която съм написал в по-горния пост е вярна. Повечето крачетаа стигаха до разни съпротивления и не ми беше трудно да изкарам кабелчета. проблема беше само 111 крак . Трябваше директно на крака с много тънка жичка да го вадя. Оказа се ,че предположението за грешен софтуер е вярно. Благодарение на AA който ми прати пълен дъмп на паметта (два броя) работата стана. Още първия дъмп който заредих подкара идеално приемника. Нямаше накъсване на движението и картината не беше изместена надолу. Бутоните за превключване на системите на дистанционното действаха. Явно след ремонта е имало намеса на "специалисти". Сега мисля да му резна Tx-a за да си нямам проблеми. Благодяра още веднъж на всички отзовали се и най-вече на AA . _________________ ИВАН ПАВЛОВ |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|