Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за LUXEON 4x1
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
integrall
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Мар 11, 2005 12:16    Заглавие: Отговорете с цитат

milev, говорителя ти е ном.30w 4ом предназначен за автомобилно озвучаване, неподходящ е за качествена музика.
усилвателя на субууфера, който имаш е за 8ом високоговорител и затова нищо не ти се получава.
Кажи все пак за какъв "друг субуфер" си го купил.
Какво искаш да направиш?
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Тополи обл.Варненска

МнениеПуснато на: Пет Мар 11, 2005 19:03    Заглавие: Заглавие: Въпрос за LUXEON 4x1 Отговорете с цитат

bazz_kikk ако щеш вярвай ама говорителя е поне с 15мм ход.
Мерих го с шублер от най горна мъртва точка и до най долна мъртва точка колкото успях да натисна.А за тва за емблемата си прав наистина е HI SOUND но е STB.
Въпреки това ще опитам да измисля нешто.Все пак той също струва пари.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 11, 2005 19:18    Заглавие: Въпрос за LUXEON 4x1 Отговорете с цитат

integrall субуфера който съм правил е малко недоизпипана работа и за тва сега се тюфкам толковаЗнам че се взема първо говорителя и после се прави кутията ама то да бях попитал първо.
Но този които ще изброя е приблизително със същите размери като оригиналния ми само че с около 3-пъти по големи размери.Абе правил съм го по модел на моя.
Д-50см
Ш-30см
В-34см
Басрефлексна тръба 5-см диагонал и е около 12см дълга.
Посредата на кутията съм сложил преградна стена където съм поставил говорителя с магнита към тръбата.
Всяка стена е сдебелина 2см(талашит).дебелината на стените също влизат в общите размери.
Тези данни са този който съм правил аз.
Сложил съм и дунапрен откъм страна на тръбата.
Проблемат миля че е втова че съм сложил преградата твърде назад.
Защото като отворих изцяло моя забелезах че разтоянието опредната секция е помалко.
А при ДИ(домашно изработен) е на 15см от зад до преграда включително.Ти как мислиш Question
Върнете се в началото
integrall
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 12, 2005 12:43    Заглавие: Отговорете с цитат

за този 8" хи-саунд обема на кутията е два пъти по-голям, а и говорителя не е чувствителен- в това е проблема.
milev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 12, 2005 13:27    Заглавие: Въпрос за LUXEON 4x1 Отговорете с цитат

А какъв говорител да сложа според тебе Question
Върнете се в началото
integrall
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 12, 2005 15:10    Заглавие: Отговорете с цитат

за да си доволен от звука с този обем ти трябва 10"/25см/ бас ном.мощност 50w, омовете според усилвателя.
Rundev
Гост

МнениеПуснато на: Съб Май 14, 2005 12:31    Заглавие: otnosno Hi-Sounda Отговорете с цитат

hehe za6to svirnqta na Hi-sounda da e pod vsqkakva kritika s tva mnenie izob6to ne sam saglasen zavisi koi Hi-sound e 4ervenieq(s golqmata guma) ili siviq i dvata sam gi 4uval da vi kaja ka4estvo cena dosta si zaslujava i dvata nqmat lo6a svirnq stika kutiqta da e mnogo dobre iz4islena tez tubi za koli koito prodavat za teh nestavat no ako se napravi pravilnata kasa primerno 4uh go v ban pas kutiq ami moga di vi kaja 4e razlika nemoja da se nameri mejdu Pioneer(srebarnata kapa4ka) i nego v edni i sa6ti kutii osven ve4e vav vatajite i kolko se usilva i taka natatuk no dosta koravo si sviri govoritela.Za cena 40-60 leva prosto si zaslujava...
Върнете се в началото
Svetoslav40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Берлин/Германия

МнениеПуснато на: Съб Май 14, 2005 13:16    Заглавие: Отговорете с цитат

абе, може и дане е на място, ама обема на кутията и басрефлекса не са ли зависими от самия говорител, искам да кажа че говоритела е проектиран да си изкара номиналните параметри само в кутия с определен обем...а и маи че за басрефлекса пак се праят някви сметки, според това дали обема на кутията е точен, в смисал, ако кутията е с по-малък размер тогава се слага басрефлекс и то по строго определени мерки. ИЛИ????? Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети