| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 17, 2009 22:30 Заглавие: |
|
|
| Руснаците препоръчват 22 микрофарада за да изкара повече време преди да дойде пак в сервиза. Особено като се има в предвид качеството на продаваните по магазините електролитни кондензатори... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 17, 2009 22:54 Заглавие: |
|
|
Интересно как е станало това | Цитат: | | Проверени са всички диоди във вторичните вериги на имп. траф. | като при пробив на BU808 диода на +B ще дава късо ? |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 18, 2009 9:07 Заглавие: |
|
|
| Ами как - отпоявам единия край на първия диод, меря го с омметъра, включвам телевизора, изключвам го, разреждам кондензатора от мрежовия изправител, запоявам диода, после същото със следващия диод и така всички. После мерих и шунтиращите конданзатори за пробив без да ги отпоявам ама не забелязах късо. Явно ще е било когато +B беше откачено от ТХО-то. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 18, 2009 11:43 Заглавие: |
|
|
| Явно си действал по принципа "що требе да е просто ,като може да е сложно!" Ако беше премерил диодите или BU808 ,без да откачаш нищо -щеше да си спестиш доста труд и писане ! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 18, 2009 21:19 Заглавие: |
|
|
| Ами ако бях взел по-маломощна лампа, друго щеше да е развитието. Или ако се бях сетил едно време как процедирах с Респром-ите с импулсно... |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 18, 2009 21:24 Заглавие: |
|
|
Шаси 11АК30 когато захранването му е в ред си тръгва натоварено с 75вата лампа от воле.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 18, 2009 22:57 Заглавие: |
|
|
| Остава и в захранването да има проблем. Ама то не остана ел. кондензатор не сменен и полупроводник не измерен. С изключение на полевака (мерен само за пробиви без отпояване), ама на 60 W лампа работи. Ще видим какво ще стане като дойде транзистора. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 7:18 Заглавие: |
|
|
Нямам в момента схема пред мен и не мога да разбера от дадените номера по схема - сменен ли е и филтриращия (големия) електролитен кондензатор на мрежовия изправител. Ако е позагубил капацитет може да дава такъв ефект - да не тръгва захранването при номинален товар - със слаба лампа ще работи, ама с "нормална" - 75 (100) W - а също и в работен режим може да не тръгне. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 9:29 Заглавие: |
|
|
Ако прослолутото 99к омово съпротивление си е поизменило стойноста може и да не тръгне на 75 вата лампа.То ще се види как реагира с работещо хоризонтално. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 11:14 Заглавие: |
|
|
| Големия кондензатор след греца не съм го сменял. Ако е за капцитет мога да го измеря. Резисторите в делителя, чрез който се следи напрежението съм ги мерил, абсолютно точни са. Също и резистора в сорса на полевака, чрез който се следи тока. Иначе схемата е прикачена в първия ми пост. За сега се чака BU808. |
|
|
 |
|