|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 20, 2009 16:14 Заглавие: |
|
|
По тоя повод имаше един виц преди време:
Кацат американците на луната и като слизат на лунната повърхност виждат някакво същество (лунатик навярно ) поздравяват го и го питат дали те са първите земляни кацнали тука.
А то им отвръща:
- ... а не, имаше тука кацнаха едни преди години ама 1-2 часа нещо чукаха отвътре и се ядосаха и теглиха едни сиктири -"... Абе Иване да ... тоя пишман майстор, не мога да отворя врата бе ... " и си тръгнаха.  _________________ Таз година булка , догодина...- две ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rd128 Опитен потребител

|
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Пон Юли 20, 2009 21:33 Заглавие: |
|
|
Сайта е много интересен!... Нямах време да го дочета.
Скромното ми мнение е, че въпреки многото "информация", която бълват подкрепящите и отричащите тезата за "голямата крачка на човечеството", ние простосмъртните скоро няма да разберем самата истина за всичко това... То, май това е и целта на "занятието"... да си блъскаме мозъците за лудо!... Сигурно сте гледали филма: "Полетът на Кеприкорн..." /заглавието- по памет, отдааавна съм го гледал.../ |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 20, 2009 23:46 Заглавие: |
|
|
| Мдаа в този сайт пише точно това, което съм гледал. |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 21, 2009 1:00 Заглавие: |
|
|
| helios написа: | | Въпросите от рода на... |
Един мой асистент казваше, че да се развее знамето не е никакъв проблем-1бутилка кислород и готово. Колкото до звездите върху небесната сфера-интензивността на тяхната светлина е твърде малка и с тогавашните възможности на техниката дали е можело да се фотографират добре?
По 1-ва програма преди 4-5г. показаха филм за мисиите на Луната и разговори с екипажите. Мисля, че бяха 7-8 посещения. Доколкото ми е известно, в научните среди няма такова съмнение. Но някои са решили, че с такива съмнения могат да се печелят пари и правят филми, отпечатват книги. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 21, 2009 8:07 Заглавие: |
|
|
| "Посещенията" са 6. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 21, 2009 21:20 Заглавие: |
|
|
Влади, не споря с теб, но какъв е смисъла да "развяваш" знамето с бутилка кислород, при положение, че така "замазваш" автентичността на заснетото събитие!... /т.е. , знае се, че там няма вътър и от какъв зор ще "създаваш" такъв.../ А "заснетото събитие", трябва да доказва нещо, а не да се самоопровергава. ... Освен ако, самото знаме не е армирано като конструкция, за да се вижда по- добре...
Не знам!- говоря по- скоро, изхождайки от някакво вътрешно /мое/ усещане за нещата. Може и да греша! ... А, и както каза калина, снимковия материал /по принцип/, няма как да е доказателство за този или онзи "факт"...
А за звездите!... ... интересна теза!... Мнооого снимки има на звездното небе, дори и с любителска апаратура! И там звездите си личат...  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 21, 2009 23:51 Заглавие: |
|
|
И аз не зная, трябва да попитам моя доцент по астрономия дали преди 40години са правили качествени снимки на звездното небе и дали са имали на Аполо такава сериозна апаратура. Телескопът "Хъбъл" беше изведен в орбита преди 18години, нали така? Именно с него могат да се правят такива детайлни снимки. А на станциите "Пайниър" и "Вояджър" също има подобна апаратура, но не си спомням дали освен планетите можеха да снимат достатъчно качествено и звездите. Обещавам да питам и да ви отговоря.
Между другото някой от вас чувал ли е дали в космоса можем да виждаме синьото небе, както го виждаме тук на земята, когато има Слънце? Аз зная отговора и утре ще ви го кажа, но искам да чуя първо вас. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 22, 2009 0:30 Заглавие: |
|
|
| Правили са. Имахме един фотоапарат "Пенти", малък един такъв, правеше по половин снимка, но се снимаше звездно небе с него. С повечно умение-постоянно отворена бленда, но говоря за аматьорски апарат, от това време, все пак. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|