Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

20 юли 1969
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nikolai_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Разград

МнениеПуснато на: Пон Юли 20, 2009 16:14    Заглавие: Отговорете с цитат

По тоя повод имаше един виц преди време:
Кацат американците на луната и като слизат на лунната повърхност виждат някакво същество (лунатик навярно Laughing ) поздравяват го и го питат дали те са първите земляни кацнали тука.
А то им отвръща:
- ... а не, имаше тука кацнаха едни преди години ама 1-2 часа нещо чукаха отвътре и се ядосаха и теглиха едни сиктири -"... Абе Иване да ... тоя пишман майстор, не мога да отворя врата бе ... " и си тръгнаха. Very Happy
rd128
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пон Юли 20, 2009 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.skeptik.net/conspir/moonhoax.htm
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Пон Юли 20, 2009 21:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Сайта е много интересен!... Нямах време да го дочета.
Скромното ми мнение е, че въпреки многото "информация", която бълват подкрепящите и отричащите тезата за "голямата крачка на човечеството", ние простосмъртните скоро няма да разберем самата истина за всичко това... То, май това е и целта на "занятието"... да си блъскаме мозъците за лудо!... Сигурно сте гледали филма: "Полетът на Кеприкорн..." /заглавието- по памет, отдааавна съм го гледал.../
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пон Юли 20, 2009 23:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Мдаа в този сайт пише точно това, което съм гледал.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2009 1:00    Заглавие: Отговорете с цитат

helios написа:
Въпросите от рода на...

Един мой асистент казваше, че да се развее знамето не е никакъв проблем-1бутилка кислород и готово. Колкото до звездите върху небесната сфера-интензивността на тяхната светлина е твърде малка и с тогавашните възможности на техниката дали е можело да се фотографират добре?
По 1-ва програма преди 4-5г. показаха филм за мисиите на Луната и разговори с екипажите. Мисля, че бяха 7-8 посещения. Доколкото ми е известно, в научните среди няма такова съмнение. Но някои са решили, че с такива съмнения могат да се печелят пари и правят филми, отпечатват книги.
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2009 8:07    Заглавие: Отговорете с цитат

"Посещенията" са 6.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2009 8:54    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.wechoosethemoon.org В реално време след 40 години.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2009 21:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Влади, не споря с теб, но какъв е смисъла да "развяваш" знамето с бутилка кислород, при положение, че така "замазваш" автентичността на заснетото събитие!... /т.е. , знае се, че там няма вътър и от какъв зор ще "създаваш" такъв.../ А "заснетото събитие", трябва да доказва нещо, а не да се самоопровергава. Wink ... Освен ако, самото знаме не е армирано като конструкция, за да се вижда по- добре...
Не знам!- говоря по- скоро, изхождайки от някакво вътрешно /мое/ усещане за нещата. Може и да греша! ... А, и както каза калина, снимковия материал /по принцип/, няма как да е доказателство за този или онзи "факт"...
А за звездите!... Rolling Eyes ... интересна теза!... Мнооого снимки има на звездното небе, дори и с любителска апаратура! И там звездите си личат... Wink
Върнете се в началото
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Вто Юли 21, 2009 23:51    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз не зная, трябва да попитам моя доцент по астрономия дали преди 40години са правили качествени снимки на звездното небе и дали са имали на Аполо такава сериозна апаратура. Телескопът "Хъбъл" беше изведен в орбита преди 18години, нали така? Именно с него могат да се правят такива детайлни снимки. А на станциите "Пайниър" и "Вояджър" също има подобна апаратура, но не си спомням дали освен планетите можеха да снимат достатъчно качествено и звездите. Обещавам да питам и да ви отговоря.
Между другото някой от вас чувал ли е дали в космоса можем да виждаме синьото небе, както го виждаме тук на земята, когато има Слънце? Аз зная отговора и утре ще ви го кажа, но искам да чуя първо вас.
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 22, 2009 0:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Правили са. Имахме един фотоапарат "Пенти", малък един такъв, правеше по половин снимка, но се снимаше звездно небе с него. С повечно умение-постоянно отворена бленда, но говоря за аматьорски апарат, от това време, все пак.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети