|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 17:40 Заглавие: |
|
|
А питания от сорта "Колко ще ми вземеш за да презапоиш контролера за захранването BGA, само 280 пъпки е (около ... де забравил съм), от майсторите де ???
Който се е заел с лаптопите, да си набави маските (лазарно -около 15 лева) а те не са една ,2 ... а са много ... затова са тези диагностики  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 17:44 Заглавие: |
|
|
Не разбрах въпроса.По принцип би трябвало да си има конкретно ценообразуване за всякакви операции и зависи от сервиза.
П.С. Читавите маски струват далеч повече.Те не са основният проблем,а това,което ще разпои и запои съответния чип. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 18:19 Заглавие: |
|
|
Според мен всички които са изразили мнение са прави.Има едно обаче.И то е че според мен един човек ,който се занимава с тая работа още като започне ремонта ,къде интуитивно ,къде от опит и преценка на обективната ситуация разбира дали даденото изделие ще се закучи и ще отнеме много време за ремонт и би трябвало да прецени дали да се захваща или да предупреди клиента че ако извърши диагностиката ще трябва да се платят пари.Да го предупреди в тая диагностика дали ще я сведе до модул или елементи и според това да реши как да продължи по нататък .Всички случаи са индивидуални и според мен някак си не могат да влезнат в строга категоризация.Ако сервиза е натоварен с много работа непрекъснато тогава естествено е да се дават приоритети на нещата които ще донесат най много пари.А другите ще чакат. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|