| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 20:27 Заглавие: |
|
|
Сигурно си случил на менте......Провери все пак веригите на Д609
и д610. А ако имаш Възможност--закачИ ТОВА ТХО на друг ТВ--
Колекторната намотка само- и гледай отоплението. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vmwfkl617 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 20:36 Заглавие: |
|
|
| Веригите на Д609 и Д610 са добре,благодаря за съвета как да тествам ТХО-то,не се бях сетил,но ще свърши работа,при първа възможност ще пробвам и ще докладвам. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 20:37 Заглавие: |
|
|
| vmwfkl617 написа: | | ...неговото ТХО връща импулси обратно към драйверния транзистор,а последният без тях не проработва... | А как тръгва първоначално, преди да заработи ТХО-то? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Авг 30, 2009 20:44 Заглавие: |
|
|
| Първоначално си излизат всички напрежения от импулсното,след 2-3 секунди излиза и запускащия импулс към драйвера,но BUH515 си остава недоотпушен. |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 18:35 Заглавие: |
|
|
| vmwfkl617 написа: | | На колектора на краиния има силно изкривени импулси,едва 80 волта |
Това означава ли че след старта на редовият генератор напражанието на В+ "кляка" на 80в?
Ако то мърда, какво става с другите напрежения от импулсното? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 18:51 Заглавие: |
|
|
| +B,както и всички останали напрежения от импулсното не се променят след запускането на генератора и са точно по схемата. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 31, 2009 19:47 Заглавие: |
|
|
Като чета всичкото това на мен ми се струва че самото тхо е скапано и то във висаоковолтовата си част. Не може като е сложен хубав скъп транзистор и да гръмне веднага.Защо не се направи една проба по метода Коцев с електронско захранване да се закачи преди диода на Б+ и да се подадат тия 120 волта директно на първичната на ТХО и да се види дали ще дигне макар и много по ниско високо напрежение и дали ще излезнат някакви вторични напрежения. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 9:37 Заглавие: |
|
|
| За съжаление мисля,че тази проба по метода 'Коцев' въобще няма да помогне,благодаря,все пак.Проблема е в лошата работа на драйверния,което все пак може да е следствие на дефектно ТХО,като се има в предвид,че има обратна връзка с него самото,а също така и факта,че загубих немалко време да проверявам и подлагам на съмнение всичко останало,засега - без резултат...Пита се как да го тествам това ТХО,вчера го свалих,но на отремонтирания телевизор,който ми е под ръка се оказа невъзможно да си направя експеримента,поради специфичността на устройството му.Сега чакам да дойде нещо по-подходящо,или свежи идейки от вас,уважаеми колеги,хайде със здраве! |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 11:19 Заглавие: |
|
|
| Вържете му отоплителната намотка към отоплителната намотка на работещ телевизор и всичко ще стане ясно. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 01, 2009 11:25 Заглавие: |
|
|
Не четеш внимателно .Защо мислиш че ако вържеш променливото напрежение 120 волта идващо от електронското захранване на първичната намотка на тхо /при свалено тхо/ няма да ти покаже макар и по ниско анодно.При тази проба няма ли анодно няма и тхо.Ако има обаче на 99 процента тхо то е читаво.За да направят по този начин драйверното стъпало може би са имали предвид точно това .Ако не те мързи направи тази проба .Аз по този начин доста транзистори съм си спестил. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|