|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Сря Сеп 02, 2009 16:14 Заглавие: |
|
|
Чипа не е ли нещо подобно като в метажните DVD та ( NEO, Elite ).В момента немога да се сетя за номера му но и там или някъде другаде съм гледал пак такива дето са повечето към маса..Даже там пътеката е по-голяма да се охлажда по-добре _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 03, 2009 14:36 Заглавие: |
|
|
Така по снимка ми се струва , че светодиода на оптрона е свързан през ценер , а не чрез прословутата TL431 . Ако е така - нормално е вторичното да плува "малко" или даже повечко .
ПП За мощността : аз ползвам ферити на Кашке 25x7 , с Fly може да се получат 20-30 W максимално . Диода е 3А , не са взети никакви мерки за охлаждане , значи не разчитай на повече от 1А постоянен ток , даже е много . Зависи от дизайнера на захранването , но пиковете на тока през диода може да са и 10 пъти по-големи от номиналния постоянен ток , норманлно 3-4 пъти ... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|