|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 10:26 Заглавие: |
|
|
| VALMIG21 написа: | | ....,организацията на тези процесори е една и съща..... |
Много смело изказване, което не е добре да се приема на доверие.
"Организацията" по крака на захранване, положение на осцилатор(ите), ресет, шини на обмен може и да е същата, НО част от останалите портове в зависимост от конкретния приложен софтуер (запис) могат да бъдат конфигурирани по различен начин - при един на вход, а при друг като изход и обратно. Размяната в такъв случай само "от желанието да видим какво ще стане с този" може да не е хич здравословна. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
VALMIG21 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 10:37 Заглавие: |
|
|
| Много пъти ми се е налагало така да се оправям,дори и затова, да знам ,че дефекта е в процесора.Освен това не написах, понеже мисля,че е ясно,след такава замяна следва работа в сервизен режим. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 10:44 Заглавие: |
|
|
VALMIG21,само да питам-до кога мислиш да дрищиш из темата
Освен вътрешната организация тия процесори имат и куп други неща,които ги определят.Има там крака дето влиза ток,протокол на дистанционното и дотам.Бувай куме къвто падне.То това е печка "Раховец" ръгаш в контакта и тръга.
Така да си се замисля защо при смяната им не винаги въобще телевизора тръгва,налагат се прошивки,имаме разбъркани бутони,не святка екрана и т.н.
| Цитат: | | Казах,защото съм сменял. |
Какво си сменял?
Нещоси...
| Цитат: | | Гарантирам,че няма да се повреди от проба. |
Той че няма да се повреди най-вероятно-няма.Просто може да олекне откъм джоба с 50лв и да му висне нещо на стената,като голям паметник.
| Цитат: | Често съм заменял TDA9361N1 с N2 и няма проблем.Разликата в сериите може да наложи замяна на пду,но това не винаги е проблем.
|
Това са глупости.Тези два суфикса N1 и N2 определят съвсем други неща,а протокола на ДУ се определя от самия софтуер на процесора.
Виждам че имаш голямото желание да понатрупаш малко постове,но по този начин и по пътя по който си тръгнал няма да стане-има си подходящи раздели за целта.
Съветвам те да се въздържаш от публикуването на подвеждаща и невярна информация във форума Още повече че не става дума за транзистори от 2лв.
| Цитат: | | след такава замяна следва работа в сервизен режим. |
И кво ще правим там  _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
VALMIG21 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 10:51 Заглавие: |
|
|
Добре де,6г.тези телевизори са гаранционни при мен с всички тези разновидности процесори.Всичко това го казвам от опита в сервиза на който съм управител.
Слагайте бана. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 10:57 Заглавие: |
|
|
Това дали си управител на нещо си слабо ме вълнува.Ако ще и директор на водопад да си.Колко опит имаш и т.н.-също.
От 6 годишния ти опит излиза че всички процесори от серията 9351/9361/9381 се сменят един с друг.
С малко ровене в сервизен режим.И нов пулт.
Добре че се появи един такъв мОдър човек да ни светне по въпроса-ние как сме могли да живеем в такава заблуда досега-да ги търсим по парт-номера,по долни редове,по софтуери...
Що не тръгат всички SPMи в Samsung KS1-сменяме и не тръга.
И със смяна на дъмп и с универсално дистанционно ръшнем кодове наред.
Що така гусин управител на сервиз?
TDA9394/92 мързи ме да пиша пълните наименования-този на Philips,този на SONY и този на FE2 ама 51 санта.Не тръга-що така гусин управител на сервиз?
Руснаците пишат таблици за съвместимост-кой с кой софтуер става на мястото на едикойси-пишат,бришат.Тук обаче нали сме по-католици от папата-явява се един виден мастер дето обяснява "6 години съм бил нинджа в Гърция,вервайте ми" и всичко е точно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 15:07 Заглавие: |
|
|
Въпреки проблемите, аз не съм се отказал още с тоя ТВ - реших да направя опит и замених бутоните от панела с потенциометър - отначало тръгнах с 22 kOm, горе- долу колкото общата стойност на съпротивленията при бутоните, но нищо не стана, после намалих на 2 kOm и тук малка изненада - получавам звук нагоре и надолу, смяна ма TV/Video, и влизам и в менюто за настройки - може би излизат всички функции, но да се налучкат е като игла в купа сено- не мога да налучкам да пусна търсене. Какво всъщност може да е причинило тоя ефект да заработва с други стойности, освен може би дъмп и повреда в самия процесор!? И всъщност, би ли могло да има повреда в процесора след като все пак управлява? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 15:21 Заглавие: |
|
|
| ivankrivodol написа: | | ... Какво всъщност може да е причинило тоя ефект да заработва с други стойности, ... |
Това, че е подстрадал входния компаратор на този крак.
По-скоро някъде вътре му се губи "масата" или някой от вътрешните опорни делители.
Нещата са логични с това което пишеш сега и това от първият ти пост.
Бутона който трябва да сработва на "нулата" ти се държи като V+, а сега при максималната стойност си изкарал и "най-високия" бутон - menu. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 15:51 Заглавие: |
|
|
С тоя потенциометър вече станах спец и изкарвам всичко по менютата. Отначало заработих с чужд дъмп, но сега си сложих неговия и вече си излизат програмите както са си били - т.е. дъмпа не е повреден. Няма звук, вероятно повреда в НЧУ, понеже от процесора и на скарта има звук - вярно струва ми се слаб, но още не съм махнал НЧУ-то, може да е от него. Интересно ми е (ако случайно работи ДУ приемника) дали с дистанционното ще може да се управляват настройките и местния пулт да е, така да се каже, излишен?! Това са си по- скоро мои разсъждения - ще търся собственика да донася дистанционното. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 16:27 Заглавие: |
|
|
В дистанционното има всичко необходимо.
Все пак входа на клавиатурата към маса какво съпротивление показва? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 12, 2009 19:09 Заглавие: |
|
|
Извод 6 (Key), към който са бутоните, при откачени бутони дава от 0.7 до 1.8 kOm - отначало е малката стойност и стига до голямата, като че се зарежда някой кондензатор. Освен това установих че и извод 1 (Stby) е "окъсил" - дава 70 Om към маса, и ТV се включва само ако го прекъсна или отпуша V504. Обаче това си мисля, че мога да го оправя, ако се окаже, че приема от дистанционното. Иначе телевизора работи нелошо. Ще чакам клиента за уточнения. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|