| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 0:52 Заглавие: Re: Crown CTV5571TXT-захранване в защита |
|
|
| Ivan4o написа: | | При "цъкането" B+ e около 3V. | Махни лампата, виж дали цъка и измери колко е В+ на Sby? | Ivan4o написа: | | Не съм сменял тиристора, а само го мерих | Не го сменяй и не го мери, а направо го извади и пак виж колко е В+? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 7:00 Заглавие: |
|
|
Я смени двата 47mF/160V _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 13:48 Заглавие: |
|
|
Здравейте отново. По темата:
R807-0.33 ом;
R824(шунт) липсва, както и цялата верига около него с Q803(минали са без тая защита);
C857 -100pF(слагах за проба и 220p-същата работа);
R817- 100.8k ома, което е в границите +/- 2%, Сменях го с 99к ома за проба-няма ефект и го върнах обратно;
C826- 49uF, според мен е ок, смених го с другия ,който е след керамичния резистор и в момента е излиран-няма промяна;
Свалих тиристора, "цъкането" спря и ето какво измерих(товар лампа 40 W):
B+=108,3 V;
D803 9.4V
D805 11.3V
D806 10V
D810 12.3V
Продължавам да дълбая около тиристор-оптрон-интегрален ценер(tl), а на вас ако ви хрумне нещо-драснете. _________________ Никога не е късно да станеш за резил... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 14:41 Заглавие: |
|
|
Не си писал дали цъка и колко е В+ на Sby без лампа?
И не разбрах какъв е проблема сега, пусни му развивките(без тиристор) и кажи какъв е ефекта? |
|
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 17:12 Заглавие: |
|
|
Здравей!
Може да прегледаш и тази тема, макар , че до никъде не съм го докарал.  |
|
|
 |
Ivan4o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 17:16 Заглавие: |
|
|
Тази тема съм я чел няколко пъти и съм ползвал насоки от нея...и поуки. Сложих ценер за защита преди стабилизатора за 5V, да не сменям и аз процесор ! БЕз лампа, с възстановена схема St.by напрежението е 11.4V. Тв запуска при натискане на бутон , St.by става 117V , както на лампа и минава в защита. Забелязах, че като постои на St.by "цъкането" значително утихва и става едва чуваемо, но си го има. Имах съмнения в D801, защото върху него на St.by са около 8V, а по схема е даден 6.8, но като го свалих излезе, че е сложен наистина на 8.2V. _________________ Никога не е късно да станеш за резил... |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 23:22 Заглавие: |
|
|
Малко е 40W товар! Сложи 100W! И най-добре дублирай цялото захранване с универсално. След това в зависимост от резултата ще му мислим. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Окт 02, 2009 23:58 Заглавие: Re: Crown CTV5571TXT-захранване в защита |
|
|
| Ivan4o написа: | | БЕз лампа, с възстановена схема St.by напрежението е 11.4V | Може да пробваш с по-мощна крушка, но ми се струва, че захр. си го направил добре. Разпой 47кр. на процесора и виж (с подаване на маса на пистата) дали се превключват коректно двата режима? | Ivan4o написа: | | Тв беше след гръм | Предстои проверка на видеото, на тунера и на процесора .
Провери захр. на STV2248, сложи керамичното съпр. и виж дали тръгват развивките? |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 03, 2009 0:19 Заглавие: |
|
|
Малко встрани от темата. Един колега от Русе беше закъсал със стар Филипс с понижено захранване и намален хоризонтален размер. Слагал 40W товар и ми каза, че с нея захранването се държи добре. Посъветвах го да сложи 100W. Той обаче не ме послуша и смени напразно ТХО, краен транзистор и какво ли още не. Захранването пък цялото е било преровено от други преди да стигне до него. Неприятно изпълнение с SMD транзистори. Проблемът беше решен с универсално захранване. И аз нямах желание да се боря с него, след като го видях колко е ровено.
Тоест, ето как колегата се е заблудил, че захранването е наред, използвайки 40W товар. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 03, 2009 9:26 Заглавие: |
|
|
Пак малко извън темата.vladi46,не ми е ясна тази твоя страст към универсалните захранвания .Моето мнение е че с такова захранване се осакатява изделието.Писано е много за тези турски блокчета ,които като поработят месец два започват да си вдигат напреженията ,дават смущения и т.н.Истинския ремонт е да се намери дефектиралия елемент и да се разбере защо е дефектирал.Нека човека са си направи ремонта докрай. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|