| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
denyo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 10, 2009 15:00 Заглавие: |
|
|
| 90 мегаома ми е делителя с който меря високите, дали е достатъчно не мога да преценя. За каскада ли да отивам или да пускам в търсачката "регенериране на кинескопи"? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 10, 2009 15:17 Заглавие: |
|
|
По принцип фокусиращите потенциометри на Търново се скапват.В смисъл крачетата горе започват да се клатят.Ако при теб е така разпой потенциометъра и го разглоби.Изводите могат да се презапоят към керамиката . Ако ли не хвърляй го целия няма смисъл при наличие на толкова много телевизори на пазара с ниски цени. _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 10, 2009 16:09 Заглавие: |
|
|
И кво ще му регенерираш,като той се е изрегенерирал много от отдавна.Има няма 24 години...
Регенерират се други кинескопи,по определени причини.Тоя-не.Щото няма смисъл.Планграфика по който да действаш е прост:
Съвета на Сашо-->Каскада-->Казан _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
denyo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Окт 10, 2009 17:31 Заглавие: |
|
|
OK, страхотни сте! В понеделник ще потърся нова каскада... надеждата умира последна
EDIT: Пропуснах да напиша, че фокусиращото се регулира съвсем плавно с потенциометъра, т.е. той си е здрав. Картината обаче диша и много се надявам причината да е лошо високо. |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Съб Окт 10, 2009 21:36 Заглавие: |
|
|
Кат0 сложиш новата каскада , нещата ще си дойдат на мястото си....
Ако имаш някакъв друг кинескоп....закачи го! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Окт 10, 2009 21:47 Заглавие: |
|
|
| denyo написа: | | Пропуснах да напиша, че фокусиращото се регулира съвсем плавно с потенциометъра, т.е. той си е здрав. |
Това не е гаранция че е здрав. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
denyo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 12, 2009 22:46 Заглавие: |
|
|
Защо, какво може да му има на фокусиращия потенциометър, че не се сещам. Аз се изкуших, и преди да съм намерил каскада, пробвах регенериране. Разкачих фокуса и първа решетка. Сложих катода на маса. С една жичка за по около 5 секунди, 3-4 пъти подавам 500V и на първа решетка (на втора си има щатните 500V, високото също не съм разкачал). Катода светваше малко по-ярко при окъсяването. И така същото за всички катоди. Обаче след тая процедура почти никакъв ефект не забелязах. За това разкачих втората решетка, да няма 500V на нея и повторих процедурата. В резултат гамата леко се прецака, по-тъмните места при черно-бяло изображение са кафяви, вероятно червеникави... то преди пак имаше подобен ефект, но бяха зеленикави. Кинескопа работи вече около 15 часа без промяна. Иначе фокуса и контраста ми се виждат същите. Ама как се опулих в първия момент, щото бях обърнал на RGB блока конектора на зеленото и то не излизаше  |
|
|
 |
takiev Опитен потребител

Регистриран на: 19 Мар 2006 Мнения: 1073 Местожителство: StaraZagora
|
Пуснато на: Вто Окт 13, 2009 5:54 Заглавие: |
|
|
Неверник Тома!
" Око да види--Ръка да барне"....... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 13, 2009 7:49 Заглавие: |
|
|
| denyo написа: | | Защо, какво може да му има на фокусиращия потенциометър, че не се сещам. |
Сашо вече по-горе ти каза какво може да му има на фокусния потенциометър.
То не беха регенерации,то не беше чудо...Темата отива в един по-подходящ раздел за целта... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
denyo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 13, 2009 13:57 Заглавие: |
|
|
| Аз щото си мислех, че ако потенциометъра нещо прекъсва, фокуса ще е променлив (картината ще става от време на време по-мътна) и за това. Но все пак, нямам вашия опит. Ще го разглобя довечера. Приятно съм изненадан че тук има хора които с радост споделят опита си. |
|
|
 |
|