| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Илиян Гост
|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 18:28 Заглавие: |
|
|
Vij, ne e hubavo da slajash mono jak, zashtoto buksata na sound-kartata e stereo i pravi kyso na ediniq kanal ( mikrofona ima zahranvane) (taka si izgorih moita sound-karta)!!!
Nai dobre si kupi edno mikrofonche primerno 60 db, 1-2 metra stereo kanel i i edin STEREO jak. Svyrji go i go izolirai s termo-shlauha (ako imash de, ne e zadaljitelno) i si go lepni vyrhu monitora nasochen kym teb. Az sym si go napravil taka i e mnogo efektivno, a i vsichki nujni "elementi" struvat mejdu 90 st i levche (samo mic-a e 35 st.).
Posle idi pri nastroikite na zvuka/nastroiki na mikrofona i vkluchi "microphone boost" - usilva go s oshte 20 db i se chuva dobre ot dori i ot 3 metra. tova e vsichko |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 18:48 Заглавие: |
|
|
| Всички електретни микрофони работят с източник на ток около .5 до 1 мА ,динамичните нямат нужда . Моята звукова карта Creative gold 5.1 работи и с двата вида не знам точно как -предполагам стерео жака подава на едната част през съпротивление напрежение на музикален жаргон му викат фантомно захранване. Ако ползваш динамичен вокален -например Shure M55 трябва да включиш бостера 20 дБ ако е електретен не. |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 02, 2005 19:09 Заглавие: |
|
|
| Да, повечето звукови карти подават захранване там 5V през резистор 4.7k за електретните микрофони. За това ползвай стерео жак, ако искаш да свържеш динамичен микрофон няма да ползваш захранването. Има 2 вида електретни микрофони - с 3 извода където се подава отделно захранването, и с 2 извода на единия от които подаваш захранване през резистор и вадиш пак оттам звука през кондензатор. |
|
|
 |
Netkych Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 04, 2005 17:02 Заглавие: ? |
|
|
e dobre de kakvo to4no e ustroistvoto na tozi elektreten mikrofon as misleh do sega 4e sa samo edin vit s grafitnite stru6ki koito imat samo dva izvoda  |
|
|
 |
vlex Гост
|
Пуснато на: Нед Апр 10, 2005 21:45 Заглавие: |
|
|
Значи аз съм малко новак(занимавах се преди година две бая сериозно но в момента съм на ниво светодиодчета ) значи дадоха ми един стар касетофон за части. Имаше два микрофона (което чак сега ме навежда на идеята че може да са били стерео ) та свалих ги и към единия прикачих стерео букса. люпнах го тва в СК-ата обаче не забаца. Моя прозорлив ум реши че е дава нещо на късо и предположих че има някакъв поляритет(не е смешно ей!!! ). за тва обърнах връзките иии... пак не тръгна помогнете на един ламер да си направи микрофон(е аз така и така утре ще си купя де, ама тръпката да сътвориш нещо с ръцете си и то после да проработи не е за изпускане нали??? )
Тва беше от мен! НАдявам се да успеете да помогнете преди да умрете поразени от моята простотия и тъпотия  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 10, 2005 22:16 Заглавие: |
|
|
| Електретните микрофони наистина имат поляритет - на корпус е минуса ,можеш да го прозвъниш с омметър ,а другия извод е плюс. Ако обърнеш поляритета не работят! На компютъра имам такова микрофонче,мисля ,че е със стерео жак,да погледнах го.Със сигурност масата е на минуса, най задния пръстен ,а другите два как са вързани към плюса на микрофона ще проверя утре и ще ти напиша. Между впрочем каква ти е звуковата карта? |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 7:48 Заглавие: |
|
|
| много благодаря на всички за инфото . нещата се оказаха много прости . От електретният микрофон масата се свързвва към масата на стерео жака /3,5мм/ а + от този микрофон се свързва общо към средната и предната гривна от жака и така си работи супер а картата ми е С-МЕДИЯ 5,1 |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 10:55 Заглавие: |
|
|
и аз имах такъв проблем ама го реших-микрофона се слага в тръба от дураломинии като вътршната част на тръбата се намазва с лепило Прома и вкарваш микрофона докато лепилото не е засъхнало и оставяш докато залепне добре.След това слагаш една шайба с размерите на вътрешния диаметър на тръбата.Например ако Фвътр.=10мм то и шаибата трябва да е с диаметър=10мм. с тези шаиби затваряш тръбата и от двете страни и през едната шаиба минава кабела а другата е опряна в микрофона който трябва да е електретен но не с полевак а с IGBT транзистор защото са най-устоичиви на електомагнитни смущения. _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 12:22 Заглавие: |
|
|
| в место твъба ползвах термошлаух |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 11, 2005 13:03 Заглавие: |
|
|
IGBT написа | Цитат: | | микрофона който трябва да е електретен но не с полевак а с IGBT транзистор защото са най-устоичиви на електомагнитни смущения. |
Това за микрофони с IGBT транзистори за първи път го чувам от тебе-ти да не си маниак на тази тема???!IGBT |
|
|
 |
|