Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

микрофон за комп
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Илиян
Гост

МнениеПуснато на: Съб Апр 02, 2005 18:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Vij, ne e hubavo da slajash mono jak, zashtoto buksata na sound-kartata e stereo i pravi kyso na ediniq kanal ( mikrofona ima zahranvane) (taka si izgorih moita sound-karta)!!!
Nai dobre si kupi edno mikrofonche primerno 60 db, 1-2 metra stereo kanel i i edin STEREO jak. Svyrji go i go izolirai s termo-shlauha (ako imash de, ne e zadaljitelno) i si go lepni vyrhu monitora nasochen kym teb. Az sym si go napravil taka i e mnogo efektivno, a i vsichki nujni "elementi" struvat mejdu 90 st i levche (samo mic-a e 35 st.).
Posle idi pri nastroikite na zvuka/nastroiki na mikrofona i vkluchi "microphone boost" - usilva go s oshte 20 db i se chuva dobre ot dori i ot 3 metra. tova e vsichko
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Апр 02, 2005 18:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Всички електретни микрофони работят с източник на ток около .5 до 1 мА ,динамичните нямат нужда . Моята звукова карта Creative gold 5.1 работи и с двата вида не знам точно как -предполагам стерео жака подава на едната част през съпротивление напрежение на музикален жаргон му викат фантомно захранване. Ако ползваш динамичен вокален -например Shure M55 трябва да включиш бостера 20 дБ ако е електретен не.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Апр 02, 2005 19:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, повечето звукови карти подават захранване там 5V през резистор 4.7k за електретните микрофони. За това ползвай стерео жак, ако искаш да свържеш динамичен микрофон няма да ползваш захранването. Има 2 вида електретни микрофони - с 3 извода където се подава отделно захранването, и с 2 извода на единия от които подаваш захранване през резистор и вадиш пак оттам звука през кондензатор.
Върнете се в началото
Netkych
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 04, 2005 17:02    Заглавие: ? Отговорете с цитат

e dobre de kakvo to4no e ustroistvoto na tozi elektreten mikrofon as misleh do sega 4e sa samo edin vit s grafitnite stru6ki koito imat samo dva izvoda Question Question Question
Върнете се в началото
vlex
Гост

МнениеПуснато на: Нед Апр 10, 2005 21:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи аз съм малко новак(занимавах се преди година две бая сериозно но в момента съм на ниво светодиодчета Razz Wink ) значи дадоха ми един стар касетофон за части. Имаше два микрофона (което чак сега ме навежда на идеята че може да са били стерео Embarassed ) та свалих ги и към единия прикачих стерео букса. люпнах го тва в СК-ата обаче не забаца. Моя прозорлив ум реши че е дава нещо на късо и предположих че има някакъв поляритет(не е смешно ей!!! Laughing Crying or Very sad Wink Rolling Eyes ). за тва обърнах връзките иии... пак не тръгна Crying or Very sad помогнете на един ламер да си направи микрофон(е аз така и така утре ще си купя де, ама тръпката да сътвориш нещо с ръцете си и то после да проработи не е за изпускане нали??? Wink Rolling Eyes )

Тва беше от мен! НАдявам се да успеете да помогнете преди да умрете поразени от моята простотия и тъпотия Wink
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Апр 10, 2005 22:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Електретните микрофони наистина имат поляритет - на корпус е минуса ,можеш да го прозвъниш с омметър ,а другия извод е плюс. Ако обърнеш поляритета не работят! На компютъра имам такова микрофонче,мисля ,че е със стерео жак,да погледнах го.Със сигурност масата е на минуса, най задния пръстен ,а другите два как са вързани към плюса на микрофона ще проверя утре и ще ти напиша. Между впрочем каква ти е звуковата карта?
Върнете се в началото
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Пон Апр 11, 2005 7:48    Заглавие: Отговорете с цитат

много благодаря на всички за инфото . нещата се оказаха много прости . От електретният микрофон масата се свързвва към масата на стерео жака /3,5мм/ а + от този микрофон се свързва общо към средната и предната гривна от жака и така си работи супер а картата ми е С-МЕДИЯ 5,1
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Апр 11, 2005 10:55    Заглавие: Отговорете с цитат

и аз имах такъв проблем ама го реших-микрофона се слага в тръба от дураломинии като вътршната част на тръбата се намазва с лепило Прома и вкарваш микрофона докато лепилото не е засъхнало и оставяш докато залепне добре.След това слагаш една шайба с размерите на вътрешния диаметър на тръбата.Например ако Фвътр.=10мм то и шаибата трябва да е с диаметър=10мм. с тези шаиби затваряш тръбата и от двете страни и през едната шаиба минава кабела а другата е опряна в микрофона който трябва да е електретен но не с полевак а с IGBT транзистор защото са най-устоичиви на електомагнитни смущения.
rusin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Stara Zagora

МнениеПуснато на: Пон Апр 11, 2005 12:22    Заглавие: Отговорете с цитат

в место твъба ползвах термошлаух
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 11, 2005 13:03    Заглавие: Отговорете с цитат

IGBT написа
Цитат:
микрофона който трябва да е електретен но не с полевак а с IGBT транзистор защото са най-устоичиви на електомагнитни смущения.

Това за микрофони с IGBT транзистори за първи път го чувам от тебе-ти да не си маниак на тази тема???!IGBT
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети