Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

монитор DELL M992 предава в розово
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Окт 19, 2009 21:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Те че са свестни,свестни са.В случая проблема си е в теб,не в останалите колеги.Или не разбираш достатъчно,или нямаш оборудване,или и двете.Панацея няма.Провери кабела,както те упътиха,оправи всички лоши спойки и толкоз.В домашни условия-толкова.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emptyspace
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 19, 2009 22:03    Заглавие: Отговорете с цитат

аз мисля да си лягам , как може да е VGA кабела при положение че излиза на OSD -то ??? аз че не разбирам много така си е ама поне някакви очевадни неща се сещам , докато други и това немогат . нарочно пускам тема в форума, а не съм отишъл на сервиз , щото мисля че не си заслужава да се носи монитор на които цената му е толкова колкото ще вземат само за да го отворят да не говорим за друго да му правят.
нищо лично и съжалявам за оффтопика, надявам се хората които реално нямат какво да кажат да не го правят, така темата ако няма развитие сама ще отиде в "небитието" . лека на всички съфорумници !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 19, 2009 22:22    Заглавие: Отговорете с цитат

emptyspace написа:
надявам се хората които реално нямат какво да кажат да не го правят, така темата ако няма развитие сама ще отиде в "небитието"

Така като гледам единствения,който няма реално какво да каже в тая тема си самия ти.Това че ремонтите в сервизите са скъпи не е оправдание-в крайна сметка има и контейнери. Very Happy
При демонстрираните от теб познания(а и оборудване) не виждам с какво може да ти се помогне.Припоявай наред,сменяй поголовно,мери поголовно и това е.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Окт 19, 2009 23:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Е хайде сега разсърди се... Rolling Eyes Извинявай,ама така не става.Цял ден съм ровил на хората боклуците.Творчески напъни.Ентусиазъм.Преоткрил съм и топлата,и хладката вода.Това за един ден.Издула ми се е главата като бидон.Така е и при 99% от тези,към които се обръщаш в този форум.Е какво очакваш?Да не си пием ракията и да ремонтираме вместо теб?Не си намерил схема да постнеш линк,аз ли да я търся?Нищо не си измерил,или поне не си написал.Аз ли да меря?Попитай нещо конкретно и ще ти бъде казано нещо конкретно.Да не сме врачки,баси... Confused
Да не говорим,че без скоп,или проби по метода на пробите и грешките(с един плик чипове в ръка,демек),си заникъде,в конкретния случай,при конкретния проблем.
П.С. Ако наистина е за хора материално затруднени,по-скоро поразпитай някой да няма монитор за подаряване.Има реален шанс да им решиш проблема на хората и без разни гимнастики.Ако искаш и тема си пусни в подходящия раздел.
joro66
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Окт 20, 2009 6:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди 2-3 години ми беше попаднал един монитор MAG с подобен проблем. По спомен RGB усилвателите му бяха някакви чипове на СОНИ и си играх да ги разменям (понеже нямах други за проба)за различните цветове. В крайна сметка се оказа едно прекъснато SMD съпротивление от 15 ома в обратната връзка на единия. Ама голяма главоблъсканица беше. Така че може да пробваш по тоя метод - ако е на отделни чипове - вадиш от единия канал слагаш на другия. Обаче без станция за горещ въздух, ако са СМД- не знам как ще го направиш
pepi_voinishki1957
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 20, 2009 7:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако има някакъв начйн провери какво влиза и какво излиза от чипа на снимка номер 3.Там е заровено кучето.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 20, 2009 9:42    Заглавие: Отговорете с цитат

joro66 написа:
...

Ако беше погледнал снимките-щеше да видиш,че не са три и не са смд.
pepi_voinishki1957 написа:
...

То хубаво,ама как да провери?С пръстът освен.А и да имаше осцилоскоп дали и ще разбере дали е коректна осцилограмата.
Темата я местя в един по-подходящ раздел.
joro66
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Окт 20, 2009 12:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Sorry Embarassed . Наистина не съм видял снимките.
emptyspace
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Окт 20, 2009 16:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте! Проблема е решен /дори с подръчни материали/ беше се скапал един електролитен кондензатор 1микро на 160волта закачен на изхода на видео драивера lm2402t. съжалявам, ако съм вбесил някого, знам че не е лесно по цял ден да си блъскаш главата с някакви проблеми и работата ви е трудоемка, но мисля че хората, които искат да си пият ракиичицата - ще си я пият и няма да седят в форума и да пишат излишни работи.

п.п. Благодаря ви за разбирането и помощта въпреки общите приказки имаше и малко полезна информация /просто исках някаква насока къде да търся и какво да гледам, все пак не се занимавам с ремонти на техника /
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети