| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 12:23 Заглавие: |
|
|
Участието ти във раздела ремонти (за сега) е като на откровен СПАМЕР. Диагностиката на повредите поне тук се държи да бъде на база Определени измервания, манипулации, водещи до точно установяване на причинно-следствената връзка за възникване на дефекта и неговото отстраняване! А не на бабините ти деветини!
Ако си нямаш друга работа> имаш си тема> пиши къде кой концерт има вероятност да пропуснем...
| vladi46 написа: | | Може дори да махне фотоприемника ... |
Може, може, много работи може ... преди да му купиш един процесор  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 12:36 Заглавие: |
|
|
Работата да се диагностицира дали един процесор е жив или не-е повече от проста и ясна-
-проверка захранването на процесора-стойност и пулсации
-проверка на ресета.
-проверка що става с осцилациите на кварца
-проверка що става по SCL/SDA
-памет
-разкачване на всичко по входовете-бутони,IR и т.н.
Така правя със всички процесори без значение дали е в ТВ,микровълнова или микропроцесорно тоалетно казанче. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Окт 30, 2009 13:00 Заглавие: |
|
|
| emoome написа: | | Участието ти във раздела ремонти (за сега) е като на откровен СПАМЕР.... |
Ти продължаваш да се държиш по най-невъзпитания и безобразен начин!!! Може би е необходимо модераторите да ти направят забележка. Както се вижда, всеки казва какво мисли по проблема и не е необходимо да се повтаряме. Аз казах 2неща, останалите ги казаха колегите. Затова не ги повтарям. Намери си друго място, където да използваш такъв език! Може би в кварталната кръчма...дори там може да се сбиеш с някого за разнообразие.....Тук няма как, за голямо твое съжаление. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
pan_4otv Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 17, 2009 16:09 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за закъснението, но бях болен.
1.Захранването на процесора и в двата случая е 5.01в,без никакви пулсаций.Пулсацийте и на другите напрежения са в нормите.
2.Кварца не спира да работи.
3.Инпулсите от фотоприемника си идват нормално.
4.Изчезват инпулсите към бутоните и към паметта.След като смених паматта 93C46 , и пренастроих програмите , яркост , контраст , цветност и говора,всичко се оправи.Вече втори ден няма проблеми. Закривам темата. |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 17, 2009 21:01 Заглавие: |
|
|
Вчера имах същия проблем и аз и установих,че едната ми партида памети не струват.1-2 команди и забива управлението.Добре,че имам и други.Ето ги ментаците.
НЕ РАБОТЯТ!!!!!!
Това мнение май става и за друг раздел-МЕНТЕТА 
Последната промяна е направена от evgevg на Вто Ное 17, 2009 23:23; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 17, 2009 22:15 Заглавие: памет |
|
|
| Ами напиши от къде си ги купил че да не патим и ние . |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 17, 2009 23:18 Заглавие: |
|
|
О не мога да си спомня вече.Купувани са преди 4-5 години най-малко.Смътно си спомнян за някакъв гръмотевичен телевизор AKAI и,че имаше някакъв проблем със запаметяването с тези екземпляри.След това съм заредил от тези( на снимката) и те вече работят коректно-даже съм ги надписал.Надписа на ментето само може да те ориентира.Ние тук нямаме-K99,KSP,Kuzmov,ASWO,EShop и т.н.
РАБОТЯТ!!!!!
Ама и тези не помня от къде са.Съжалявам. |
|
|
 |
elmondo-ivan Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 17, 2009 23:38 Заглавие: |
|
|
А защо не сменим кварца???  _________________ Ай сиктир,бе драги зрители!Повредата не е във вашият телевизор... |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|