| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 22:50 Заглавие: |
|
|
Може да му няма нищо, просто от дългата работа загряване охлаждане на трафчето, намотките се разлепват или сърцевината и си пощи като се загрее разшири се оплътни се хлабавината и млъква. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 22:59 Заглавие: |
|
|
| Съмняваме за 30-40 секунди да загрее, пък и го пусках отделно от компютъра. |
|
|
 |
Expressel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 9:29 Заглавие: |
|
|
| Превери си в първичната страна двата прехвърлящи кондензатора които са по 4,7uf или 10uf, а също така не е зле да провериш какво е напрежението на двата големи в първичната страна. Ако имаш разлика повече от 6-7 волта, не е много добре. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 11:47 Заглавие: |
|
|
| Провери малките кондензатори за влошен ESR |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 05, 2010 20:36 Заглавие: |
|
|
| Провери товарните резистори на изходите 5В,12В,3.3V и S.B.,презапои ги а също презапои и кондензаторите. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 9:28 Заглавие: |
|
|
Оказа се, че проблем прави веригата на +12 V. А аз имах съмнение, че цвърчи видеокартата. След, като спре първоначалното пискане всичко утихва. Обаче, като се натовари 12 волта започва пискането. Натоварвам го с автомобилни крушки. Като увелича товара - на двете крушки свързвам и късите и дългите заедно, то се увеличава и свистенето. От къде да започна, като външно няма проблемни спойки и кондензатори?
Последната промяна е направена от taralion на Сря Мар 10, 2010 18:52; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 09, 2010 11:35 Заглавие: |
|
|
Ами предлагам ти да си видиш със осцилоскоп за смущения във веригите, провери си изправителния диод да няма утечка нещо. Може да е в някой керамичен кондензатор, да не би да пищи дросела на 12В верига. Натовари го според данните на етикета да видиш държи ли ток според указанията. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 19:04 Заглавие: |
|
|
"Expressel" се оказа прав. Единият от двата кондензатори 6.8 µF/50 V се оказа проблемен. Интересно двата кондензатори са на различни производители. Единият (проблемния) е производство на "ВН", а другия (здравия) е производство на "TEAPO". Понеже имам няколко захранвания за донори, от тях свалих 10 µF/50 V и смених и двата. Чудих се 4.7 µF или 10 µF да сложа (понеже такива имах), но понеже тези от 10 µF бяха от марково захранване и това се оказа решавашо, пък и да има накъде да си намаляват капацитета.  |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 19:17 Заглавие: |
|
|
//offtopic
Бих те посъветвал да ползваш нови кондензари Все пак този кондензатор струва <0.05лв И щом се занимаваш с електроника трябва да си държиш на "склад" най-използваните стойности Поне така мисля аз  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 19:48 Заглавие: |
|
|
Просто ми е писнало от ментета. Разчитам на старо и изпитано. Аз преди това ги мернах, като капацитет само. Проблемният беше станал 4.3 µF .
Наскоро един приятел сменява сегменти на джипчето си и изкара цели ... 500 км. |
|
|
 |
|