| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Май 18, 2005 16:14 Заглавие: |
|
|
Аз пък си сменях кварца на дъното и май-стана малко по-бърз компа ама и часовника си вървеше по-бързо и големите формати avi та (да речем 624x436) пак си вървяха леко накъсано, защото пък от 25 кадъра секунда реално вървяха на повече и CPU пак се товареше. А със AIDA правих тест на паметта и резултатите бяха същите, но се упасявам че е било така защото и времето за което се правят е намаляло реципрочно с увеличението на FSB то иначе ако процесора е celeron то имаш голям потенциал  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2005 12:44 Заглавие: |
|
|
| kalin написа: | за какво ви е това яко охлаждане
аз съм с Р4 2.4гхз 533фсб с фан Evercool 8-10лв и меден радиатор
дуното ми е Асус P4SDX
та от 2.4 съм го пържил до 3.5гхз като температурата ми не се вдигна с повече от 10 градуса. Самоче при 3.5гхз като пусна някоя по тежка програма я отваря много бързо и после показва син екран с грешка и трябва рестарт инаше до 3.2 работи стбилно.
не че е много по темата ама реших да се "изфукам" :  |
И аз имам подобен проблем,но с "по леко" клокване и жси4ко е ОК  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 07, 2005 22:05 Заглавие: |
|
|
евала на EVERCOOL  |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 08, 2005 8:17 Заглавие: |
|
|
Има нещо важно което не трябва да пропускате при овърклокване на FSB-то. Много компоненти в системата са много чувствителни към промените в тази честота.
Това например са устройствата закачени на PCI шината, твърдите дискове и AGP/PCI Express картите.
Старият ми компютър му бях дигнал FSB-то и понеже PCI шината делеше неговата честота за да получи нужните си 33MHz те се бяха качили до 42MHz. Изгорих два твърди диска преди да се усетя, че е от овърклокването. Имам предвид буквално изгорени - държат се странно 2-3 дни и после се изпича някой интеграл по тях, така че направо се стопява при някой от пиновете.
В общи линии ако искате да овърклоквате най-добре да си имате дъно пригодено за целта. Това означава да може да вдигате FSB-то без да бутате другите честоти и да можете да повишавате напреженията на отделните компоненти. |
|
|
 |
ники _а Гост
|
Пуснато на: Нед Сеп 18, 2005 12:12 Заглавие: може ли |
|
|
| Момчета някой да знае може ли да се смени множителя на AMD Athlon64 3000 множителя е 9,5 може ли да се направи по голям защото по малък може от биоса |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 30, 2005 1:34 Заглавие: |
|
|
оффтопик: аз пък навремето си вдигах 486-цата от 133 (4х33) на 160 (4х40)
ники _а, виж там - http://hardwarebg.com/ - те малко по- ги разбират овърклокингите (без никой да се обижда - те пък други неща не разбират ) _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
|