|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 18:27 Заглавие: |
|
|
| kabel написа: | | сребърен флюс |
Ще можеш ли малко по подробно че ме заинтригува  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gost23 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 21:01 Заглавие: |
|
|
| Аз да питам за метода с лазерния принтер, че аз преди ми трябваше за нещо малко и чертах с перманентен маркер. Веднага ли след като се принтира, тряба да се пренесе на платката с ютията, щото аз нямам принтер вкъщи, пък ме е страх, че може да засъхне тонера... |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 21:08 Заглавие: |
|
|
Хайде да не почваме пак поредната тема за печатни платки в която няма да бъде казано нищо ново.
Има толкова изписано и повторено и потретено, че чак ....
Потърсете малко.
Целия процес си е своеобразна технология силно зависеща от много конкретни неща които ще са при вас, така че - експерементираш. |
|
|
 |
gost23 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 22:55 Заглавие: |
|
|
Ок, ще видим, какво ще излезне, ще пробвам. Малко се отклонявам от темата , сега сложих и конектор за адаптерче на моето нещо, но ако го дам на някой, ме е страх да не изгори, ако ползват адаптер с обратен поляритет. Мисля, че се сещам как да направя защита от обръщане на поляритета, че не искам да стане нещо, но не съм сигурен, дали е правилно Идеята ми е да ползвам шотки диод(просто има по-малка загуба 0,3 V) и схемата е захранваща букса, анод на диода и катода към плюса на платката. Ta това е, надявам се да свърши работа  |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 10, 2010 22:58 Заглавие: |
|
|
Не знам кое е твоето нещо, но за да не се губи пад по веригата и за да има някаква защита се слага "як" диод паралелно и обратно на захранването.
Тогава при обратно свързване "гори" адаптерчето и/или бушона (ако го има). |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|