| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hellios8502 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2005 21:03 Заглавие: |
|
|
А и колко мислите че може да струва  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 18:27 Заглавие: |
|
|
Po bay the way Отнесох осцилографа в родния си град, пуснах го и въобще не сработи в смисъл увеличаването на яркостта съвпадаше с включването докато тук в Сф последния път изкара над час. Та зачудих се аз какво пък стана дали от друсането не е сдал багажа и се сещам да мерна мрежовото напрежение щото в Студ. Град е 200в според моя мултицет и какво се оказа напрежението у дома беше 232в днес отново го прибрах с мен на сф и работи отново перфектно та ако някой има идея какво става ще съм му признателен ако я сподели.
Предварително благодаря. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 19:02 Заглавие: |
|
|
| Провери си захранването за изсъхнали електролити,най добре чрез смяна с нови.Руските са доста стари и съхнат. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 22:00 Заглавие: |
|
|
| ОК а може ли проблема да идва от самата тръба щото един познат ме наплаши за тръбата. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 22, 2005 22:33 Заглавие: |
|
|
hellios8502, въпросните тръби са доста по-различни като конструкция (а и начин на работа) от кинескопите за телевизори и монитори, макар че и двете са електровакуумни прибори с "общ" принцип на действие. Да не говорим, че пазара за подобни прибори е далеч по-малък отколкото на другите (по-малко производители, по-високо качество и т.н. ...).
По начина по който си описал проблема по-скоро става дума за проблеми в захранването, така че моя съвет е да търсиш проблема там.
Корелациите с мрежовото напрежение за които споменаваш, са само потвърждение за това, че захранването не е читаво. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Апр 23, 2005 2:34 Заглавие: |
|
|
Ей направо камък ми падна от сърцето )))) утре ще започна с проверката на кондензаторите пък ще видим докъде ще стигнем
Мерси за помощта. |
|
|
 |
|