| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 01, 2010 11:01 Заглавие: |
|
|
| Абе нали като натиснеш бутона ще подадеш захранване и схемата ще тръгне? Защо не мислиш? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 01, 2010 11:10 Заглавие: |
|
|
Интерсно се получава
За да икономисаме няколко микроампера слагаме реле което, каквото и да е ще "лапа" на няколко порядъка повече.
Дали ще е съизмерима икономията ако въобще я има  |
|
|
 |
nidope Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 01, 2010 11:48 Заглавие: |
|
|
Бутона, който се използва за пуск на чакащ мултивибратор не се намира пред захранването на схемата ,така че с бутона не се подава директно захранване. Но аз реших проблема използвайки двоен бутон (и реле разбира се) . Появи се друг проблем в моята схема, но не може всичко да е както трябва - относно функционалността и консумацията. Наистина с релето ще повиша консумацията в работен режим, но за моето устройство е много по важен в статичен режим отколкото в работен ( то ще е в работен режим само няколко минути за 1 година, а през останалото време ще е в статичен ),така че това ме удовлетворява.
Проблемът,който възникна с функционолстта е това че таймерът трябва да растартира зададения му период при всяко натискане на бутона,дори когато предишния импулс не е изтекъл ( напр. натискам ,пуска се импулс за 1 мин, след 30 сек натискам пак и искам схемата да пусне още един имп. за 1 мин, тоес крайното раб. време да стане 1,5 мин). Ще се радвам някой да ми предложи добро решение на този проблем при наличие на реле |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 01, 2010 12:33 Заглавие: |
|
|
| Използвай схемата за детектиране пропуснат импулс от апликейшъна на 555 ,трябва само един PNP транзистор и си готов. |
|
|
 |
nidope Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Апр 01, 2010 13:09 Заглавие: |
|
|
Ще се радвам да ми помогнеш да синтезирам тази схема с дедектирането. Не съм я срещал досега
Измислих ГО! Благодаря на всички |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
|
|
 |
|