| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2010 12:59 Заглавие: |
|
|
| А и като знам конструкцията на 04 предполагам е възможна смяна на лагерите без вадене на барабана ,ако не се сменя семеринга ,разбира се . Правил съм го на старата си Перла не един път ,абе чукча не читател ,чукча писател ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2010 21:43 Заглавие: |
|
|
И двата лагера са 6205 (двустранно капсоловани "ZZ"), като задължително се сменя и семеринга (причината за повредата е именно там). Лагерите и смеринга се сменят без да се вади барабана.Пералнята се слага легнала на люка, изважда се лагерното тяло (нормално излиза на ръка), а лагерите и семеринга се намират в него. Подменят се лагерите и семеринга и - по обратния ред.
Ако лагерите обаче са много ръждясали и спечени, може да се наложи да се ползва пдходяща скоба, а в много тежки случаи, за изваждането на вътрешния лагер, който остава на оста на барабана, може да се наложи да се реже лагера с ъглошлайф. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 16, 2010 23:11 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | а лагерите и семеринга се намират в него. |
Защо ли имам спомен ,че между казана и барабана отвътре имаше един маншон с пружина и коксов лагер ,от тях също може да има теч ,ако са заминали ,но смяната им е вече невъзможна без вадене барабана от казана ! |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 8:24 Заглавие: |
|
|
Това е на 04. На 05 е вече по "европейски"...  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 8:26 Заглавие: |
|
|
Може ,както казах не съм имал 05 . Добре че не пуснаха още Перли ,можеше и с електронен програматор да направят!  |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 9:02 Заглавие: Re: Привет |
|
|
| Zdravkicha написа: | Няма проблем. Тези перални ги знам наизуст почти. Ако има нещо ще се радвам да помогна. Перлата си е класика . Сменял ли си друг път лагери на перла? Питам щото си е играчка. Вади се целия казан навън а това мисля че знаеш колко тежи. Има и чалъм да е по леко. |
Zdravkicha,това е похвално,че ги знаеш на изуст,но като ти чета поста едно няма вярно с истината,че лагерите са два еднакви това го уточниха,че семерингата 30х52х10(за30х52х8се слага един пласмасов пръстен под нея за да се изравни с тялоло) се сменя,щото от там е проблема,че се вади казана на 05 при смяна на лагери и това не е вярно.Питам аз и отговор не искам,това технически форум ли е или сме в кварталната кръчма _________________ който не знае закону на ому да си оди у дому |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 17, 2010 19:18 Заглавие: |
|
|
Е човека си го е казал | Цитат: | | Има и чалъм да е по леко. |
Чалъма е да не слушаш пишман майстори ,както беше писал един юнак във Монитор форума ,ако ръцете ти растат от раменете и главата си е на мястото -ще се справиш !  |
|
|
 |
krisku Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2010 0:59 Заглавие: |
|
|
Благодарско на всички! Операцията мина успешно, сега пералнята е една идея по-безшумна, още няколко корекции и би трябвало всичко да е наред.  |
|
|
 |
Георги Стоичков Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2010 1:18 Заглавие: |
|
|
| krisku написа: | сега пералнята е една идея по-безшумна, още няколко корекции и би трябвало всичко да е наред.  |
Е па тва последното не го разбрах  |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 25, 2010 6:21 Заглавие: |
|
|
Баба Перла вместо да стърже сега се лъзга . Навремето семерингите които се продаваха по магазините бяха от по-твърди материали и ядяха втулката и това им беше корония номер да изкара безшумно около година и пак за лагери ако не се смени втулката . Сега по магазините освен лагери и семеринг де стават за Перла май други части няма . _________________ Иво Банов |
|
|
 |
|