| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kvant08 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 17, 2010 18:45 Заглавие: |
|
|
RM, Благодаря за описаната последоварелност. Сега тествах един да го префлашна. Малко бавничко става, но по-важното е че за момента става.
Големия проблем идава след това - а сега накъде
В края на краищата се получи - сега вече е dynalink rta1025w. Остава обаче въпроса - как да го ползвам само като рутер, без АДСЛ частта. Ако някой може да помогне. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
rympo Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 19, 2010 2:01 Заглавие: Za ADSL modema |
|
|
Здравейте колеги да споделя и аз за модемите на БТК
не е необходимо да се сменява фирмуера , при положение че ще се ползва за обикновен аксес поинт, решението на проблема е следното , след като влезете в него със служебната парола, деактивирате адсл порта и се задава да бъде прозрачен самият модем , т.е. изключва се опцията за DHCP и след това определяте правилата за WIFI мрежата и кодировката и това е всичко..
работи перфектно (доколкото може за без пари ) ако се сложи радиатор на процесора се увеличава скоростта малко - около 300-450 к
ако нещо не можеш да се оправиш пиши ще помагаме |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Юни 19, 2010 8:43 Заглавие: Re: Za ADSL modema |
|
|
То така ясно ама той човека искаше да го ползва кат lan Рутер.. За радиатора - да налага се то не е първата сапунерка страдаща от този проблем. Иначе си работи като аналогичните АП та в ценовия клас до 50лв. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 19, 2010 12:55 Заглавие: |
|
|
Ето една примерна настройка.
За да видиш настройките задаваш твърдо на лан картата 192.168.50.2 , 255.255.255.0,192.168.50.1
pass- admin, admin
Включваш интернет към порт и си готов
Ако искаш някакви специални настройки , или изисквания питай
за всеки случай има различни настройки.
Ако преди няколко години си беше купил RTA .... щеше да се изръсиш с около 124$, на тогавашния курс ... вярно под 50лв.
А това файлче го вкарваш от бакъп конфигурацията ...
А тоя с радиаторчето е нобелист. Новия фърмуер отключва много нови възможности на рутерчето , без него ще настроиш да излъчва интернет от лан ... ама друг път.  |
|
|
 |
kvant08 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 19, 2010 15:57 Заглавие: |
|
|
Благодаря за отговора. Ако съм разбрал вече по дефоулт IP-то на лан-а не е 192.168.1.1, а 192.168.50.1 ? Щото при мене си е 192.168.1.1. И за кое файлче говориш - не разбрах или не го виждам на поста. А иначе имам следната идея - по лан-а да идва нета и да мога да го пусна на още 2 РС-та в къщи и едно на радиото. Не гоня скорости кой знае какви - примерно общо около 3-4 мбпс.Реално ли е ?
Не се отговаря с този бутон |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 19, 2010 16:36 Заглавие: |
|
|
| Влизаш в рутера, отиваш на мястото от където може да ресторнеш бакъп фаилчето с новите настройки. А къде е файлчето ли ... прочети правилата на форума 100 пъти. |
|
|
 |
kvant08 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 21, 2010 7:25 Заглавие: |
|
|
| е, ако нещо не съм казал както трябва - "човешко е да се греши" и в никакъв случай не е направено с лоши мисли.А и според мен форума е за хора, които не могат нещо и търсят помощ от други, които го могат и имат желание да помогнат, което ми напомня да ти благодаря отново за отговорите. Един въпрос - линковете, които си дал за фърмуера не работят. Би ли дал някой друг линк? Аз ползвах друг намерен из гуглето. Може би има разлика във фърмуера, който ти ползваш и който аз сложих - грешката в този случай си е изцяло моя. Ползвах cfe-rta1025wnz-v364y_a2pb025c. Би ли ми помогнал? |
|
|
 |
geordgeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 21, 2010 9:02 Заглавие: |
|
|
Дааа...От казаното до тук ми стана ясно,че тази работа не е за мен Но пък темата е интерсна и ще свърши работа на други колеги.Благодаря на всички  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 25, 2010 21:29 Заглавие: |
|
|
Сега взех един за тест... но нещо не се получава за момента..
> tftp -g 192.168.1.200 -f cfe-nb6plus4w-v364y_a2pb025c -t i
tftp: timeout
> tftp: timeout
tftp: last timeout
Total image size: 0
Tftp Image failed: tftp server OR file name not found. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|