Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мост на Робинзон Вин Мисля че открих причината!!!!!!!!!
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 6:26    Заглавие: Отговорете с цитат

потърси във файлообменника datasheets на двата ОП-а и им разгледай картинките.
banchev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр. София

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 8:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Къде е тоя дата шиит
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
guitman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 9:47    Заглавие: Отговорете с цитат

исках да те накарам сам да се потрудиш но ти или нищо не разбираш или се правиш на такъв за да ти свършим работата. прочети това внимателно:
влизаш във файлообменника - http://fileshare.eshop.bg и в графата търсиш 709 Very Happy ще ти се покажат 5-10 документа за различни компоненти, ти четеш в графите на таблицата кой документ за какво е. намираш opamp, операционен усилвател, audio или каквото там е написано и според теб има връзка с това което търсиш. цъкаш на него и се отваря нова страница с по подробни данни за файла. четеш и ако сметнеш че това ти трябва цъкаш на "To download the file, please, click here ! " и сваляш. после по същия начин намираш 741.
другия начин е в google Wink . пишеш някакви ключове думи които смятяш че ще се съдържат в описанието на страницата която търсиш, примерно opamp 741 pdf. и за да не кажеш с тази лекция се заяждам с теб ще ти дам линкове от където можеш да си свалиш PDF-ите. PDF-и се отварят с Adobe Acrobat Laughing
http://www.datasheetarchive.com/search.php?search=example%3A+LM709&sType=part - за 709

http://www.datasheetarchive.com/search.php?search=LM741&sType=part - за 741

свали ги, разгледай, прочети и помисли! Успех! Wink
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 10:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам ,че пак се намесвам ,но само с четене на данни няма да мине. Трябва да прочетеш малко основи на електрониката ,ОУ и т. н. Иначе си заникъде.Това не е форум за начално образование в тази област-предполагат се поне основни знания ,иначе става губене на време!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
banchev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 10:15    Заглавие: Отговорете с цитат

МНОГО ТИ БЛАГОДАРЯ!!! Не се права че не разбирам а просто не разбирам Smile твърде начинаещ съм. Втора година уча електро инжинерство преди това учех в механотехникум а сега ми е интресна електрониката. Искам да го направя този генератор за да изследвам или по скоро наблюдавам преходни процеси. Ще разгледам и се надявам да разбера нещо.Още веднъж много ти благодаря много ми помагаш.
Върнете се в началото
banchev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 10:23    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
Трябва да прочетеш малко основи на електрониката ,ОУ и т. н. Иначе си заникъде.!

Знам Smile чета но става бавно а проблема ме глозга. Това не е лесан задача за начинаещ и ти добре го знаеш. Иначе не съм свикнал с вашите съкращения затова така се получава иначе знам какво е коефициент на усилване. Но много много други неща не знам.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 16:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Я по добре ако можеш ,прикачи схемата на генератора си ,за да обсъждаме върху нея.Що се отнася до ОУ 99 процента от тях са със два входа -инвертиращ и неинвертиращ и изход.При повечето от тях изпълнени в един и същи тип корпус-в твоя случай метален ,тези основни изводи/естествено+ захранващите / съвпадат.Останалине се ползват за честотни корекции ,ако са необходими и не са вътрешно направени. Така че ,замяната на 503 със друг тип ОУ с вградени корекции се свежда до пъхането му във същия цокъл или запойване на същата платка,евентуално може да махнеш корекциите.Ку на ОУ е доста висок без обратна връзка ,над 50000 ,но при въвеждането на дълбока ООВ ,може да се получи възбуждане на дадена честота ,на която връзката става положителна ,вследствие фазово изместване от самия ОУ. Май доста задълбах ,айде стига толкова ,чети и литературата ,успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
banchev
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 02, 2005 17:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Много благодаря на всички който ми помогнаха. Трагна гадурията лоша спойка ..... новобранска история. Чета една книга преведена от френски на Вълков. Много е добра там са описани някои типове функционални генератори но точно този не беше.Лека полека всичко ще си дойде на мястото. За тези който искат да видат схемата ето : http://www.neomontana.dir.bg/kit141.htm . Като се има предвид не професионалната ми техника това е постижение за мен Smile Отнова благодаря.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети