| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 11:35 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | защо мятате момчето към импулсни захранвания? | !!!!???? взима едно АТХ и опитва ,ако се наложи за преработване на обратна връзка трябва да се преоразмерят 1- 2 резистора и в двата случая е по лесно отколкото да се конструира нов дори с обикновен трансформатор. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Fender_str Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 11:47 Заглавие: Re: изработка на захранване 3,3v - 20 amps |
|
|
| alibaba22 написа: | къде може да ми се изработи такова захранване.цена?
в софия за препоръчване.
|
Дали щом пита някой да му го направи е в състояние сам да си преработи обратната връзка, да не говорим, че да ровиш импулсно е много по-опасно за човек който не разбира от колкото с траф!!! |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 12:06 Заглавие: |
|
|
Извинявай но да навиеш траф не е просто да намотае няколко витки върху парче желязо. То се изчислява преди това други неща освен коефициент на трансформация.
Хвърляме го в компютърно захранване, защото това което трябва да направи въм го описал в 3 стъпки, няма да има нужда да преработва обратна връзка, ако може пък да ми дадете една основателна причина защо според вас трябва да се прави, при положение че ОВ си е вече сметната за това напрежение. Освен това намотката е една за себе си (няма -3.3V) и напрежението не би паднало при самостоятелно използване. |
|
|
 |

|
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 12:47 Заглавие: |
|
|
| Ей начи пестеливо племе бе. Но дори и вързани, ако се даде товар на останалите напрежения чрез резистори няма ли да се получи пак желания резултат. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 13:13 Заглавие: |
|
|
да ще се получи ,с малък принос към "глобалното затопляне"
Не се отговаря с този бутон |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 14:18 Заглавие: |
|
|
| Има и вариант обикновен трансформатор грец кондензатор, просто стабилизатора да е импулсен. Правил съм такова нещо но за 12 волта беше иначе става. Но трябва да се изчисли добре освен това трябват хубав/и MOS-транзистор/и и голям дросел за тоя ток. По принцип може да се ползва по-високоволтов трансформатор. Тока от към високото напрежение ще се получи доста по-малък. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 14:51 Заглавие: |
|
|
| gueswhoaz написа: | | Извинявай но да навиеш траф не е просто да намотае няколко витки върху парче желязо. То се изчислява преди това други неща освен коефициент на трансформация... |
Честно ли?
Мислите ли, че съм написал диаметри, сечение и брой навивки щото вече не съм си направил труда да сметна кое колко и как???
А трафа може да се окаже лесната задача ако имаме готов траф и се пренавие само вторична, макар и другата да не е проблем за мен лично
Ако иска момчето да пробва варианта с импулсно, ако не стане насреща съм!
Така или иначе ако се наложи преработка незнам дали ще може да си я направи сам, проектирането на импулсно за целта, вече се спомена, че не е лека задача(не, че на такова с траф е като се имат в предвид20-те ампера)
И за финал предпочитам да се захвана да направя нещо което ще работи 100% от колкото да преправям вече направено още повече нещо което може да ми потрябва! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 16:35 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | И за финал предпочитам да се захвана да направя нещо което ще работи 100% | хиляди ATX захранвания работят 100 % ,варианта който предлага gueswhoaz става веднага по евтино и по бързо
| Цитат: | | 10квадрата би следвало да се навият 17 навивки от проводник с дебелина 3 мм | само с една намотка ли ще трансформира ...!!!!???? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2010 17:20 Заглавие: |
|
|
| Май май нещо не се разбрахме къде съм говорил за първична??? И къде съм казал че с една намотка ще стане работата!? |
|
|
 |
|