|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2010 11:45 Заглавие: |
|
|
Тази сутрин проблема трая около 20 секунди вместо 2-3 минути както преди. Но тогава колата не беше палена 1 седмица. Май колкото повече стои, толкова по-дълго се инатят лампите.
И специално погледнах датчиците да не съм се объркал, но не - за маслото са два (то и на схемата са дадени два), за темп. е един (и още един за моноинжекцията), а за ниво на охл. течност няма. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2010 15:06 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | ....
И специално погледнах датчиците да не съм се объркал, но не - за маслото са два .... |
Така е , не си се объркал . За различно налягане на маслото са . Единия е активен след 2000 об. на мотора и е с налягане около 2 bar и активира зумера на системата за известяване . Този същия датчик не се следи при обороти под 2000 . Лампата (светодиода) трябва да е към другия датчик .
Те са обикновено - единия на главата , а другия на корпуса на масления филтър .
По-старите мотори на VW нямат такава система и са с един датчик .
Има и такива без датчици за ниво ( в разширителния съд) .
Но според мен проблема не е в дефектен датчик . |
|
|
 |
termin_6 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2010 16:54 Заглавие: |
|
|
Добре, не ми се спори. Нека да са 2 датчиците за маслото.
Но с дъра-бъра, колата няма да се оправи.
eler, в таблото има 2 електролитни кондера до стбилизатора.
Мен дълбоко ме съмнява те да ти причиняват мизерийките.
После, при проблем с таблото, 1 или 2 интеграла буквално се пръскат. Но не проФесора.
Важи за таблата на цялата VAG group, до 99г.
И цялото таблото почва да си прави квото си иска.
Така, че не ти е в таблото.
Това е, което знам и съм видял. И го споделям.
Предвид постовете ти във форума, смятам че не ти липсва нещо, което да ти пречи да стигнеш до правилната диагноза сам.
Мирише ми обаче на гъсто масло с добавки и налепи по маслените магистрали, от това което описваш.
В заключение моят съвет е:
Преди да разчастиш половината кола и да се увериш че всичко ти е здраво, на следващата смяна на маслото си направи хубава промивка на двигателя отвътре. _________________ Когато човек иска да направи нещо намира начин, когато не иска намира причина. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 10, 2010 19:11 Заглавие: |
|
|
Не съм чак такъв специалист,но специално за маслото-да не е причина филтърът-масления?Защото ако клапанът му е кофти-трудно ще вдигне налагане.А за охладителната течност-не знам,провери нивото,ако не си го направил.Това са неща,които е по-лесно да се видят,отколкото да разкостиш таблото и да ровиш в него.А и самите датчици???Много кофти ситуация,една диагностика според мен ще даде поне насоки...
А,и форумът на WV-там питал ли си?Колегите биха те ориентирали според мен. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 11, 2010 0:17 Заглавие: |
|
|
| termin_6 написа: | | 1 или 2 интеграла буквално се пръскат. Но не проФесора. |
Моята колица е стара, "родена" е през 1993 година и не вярвам за интеграли да има нещо повече от един стабилизатор, камо ли "професор" в таблото.
| termin_6 написа: | | Мирише ми обаче на гъсто масло с добавки и налепи по маслените магистрали |
И ако предположим, че е така, какво общо има, че като дам на контакт без да паля двете лампи вместо да мигат светят постоянно?
Както и да е, някой ден ще сваля това табло поне да видя какво представлява и най-вече блока, управляващ двете лампи, за който беше основният въпрос в първия ми пост. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2010 16:21 Заглавие: Развитието на проблема |
|
|
Да напиша все пак как се развива проблема:
Колата не е палена 9 дни, отивам вчера, давам на контакт и въпросните лампи пак не мигат, а светят постоянно. Връщам контакта, нищо не пипам и свалям акумулатора да го заредя със зарядното както всяка година преди големите студове. Връщам заредения вече акумулатор, давам на контакт и лампите веднага почват да мигат както е нормално и след стартиране на двигателя гаснат моментално. Та това е положението. Може пък да почна да се ориентирам по този проблем, че акумулатора ми иска заряд. |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2010 16:33 Заглавие: |
|
|
| eler написа: | | ... като не е пален повече време като дам на контакт контролните лампи за маслото и охл. течност не мигат както е нормално, а светят постоянно. След запалване продължават да светят, след около 2-3 минути изгасват и всичко е нормално, докато колата престои без да се пали повече време... |
Акумулатор или алтернатор не е в ред Не четох отново цялата тема, но измервал ли си напрежението на акумулатора, преди да запалиш, за да се види някаква зависимост. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2010 20:41 Заглавие: |
|
|
| Ами точно вчера не съм мерил напрежението, но при други измервания се движи между 12.5 и 12.7 волта. При работещ двигател е около 14.4 волта ( с много консуматори около 14.3 волта). Иначе цяла година си кара акумулатора без проблеми. Само зимата в някоя студена сутрин не може да превърти ако не е минавал скоро на зарядното. Но заредя ли го веднъж преди големите студове няма проблеми и в най-студените дни. И така до следващата зима. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2010 20:53 Заглавие: |
|
|
Някой трябва да мери когато пали напрежението преди и след връзките на акумулатора с останалата част. Същото и с изправен /по възможност нов / акумулатор.  |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 14, 2010 22:31 Заглавие: |
|
|
| Абе той акумулатора е на 4 години, може и да е към края на живота си. Но все още върши работа. Само му трябва зареждане веднъж годишно. Пък като се замисля, когато се появи проблема вече наближаваше време за заряд. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|