Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

tv "Crown" CTV2116STTXT Si - спорад. изгаря ИТХО
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Tsvetkov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хитрино, Шуменско

МнениеПуснато на: Сря Ное 17, 2010 9:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Предложих аналог, защото от масовите BU808DFI се срещат ментеляви, а съвета да се понаблюдава ТХО-то, особено на тъмно, не е лош.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Ное 19, 2010 20:55    Заглавие: Отговорете с цитат

pepi_voinishki1957 написа:

Не може да ги провери,транзистора е дарлингтон
BU808 че какво пречи като е Дарлингтон има 3 извода Е,Б,К може "пробива" да е между Е-Б ,Б-К и разбира се между всички .Ако "пробива" е между Е-Б означава че проблема идва от драйвера на този транзистор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 19, 2010 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Techmaniac написа:
Ако "пробива" е между Е-Б означава че проблема идва от драйвера на този транзистор.

Точно там е шъ знайш.Нужно ли е да осираш на човека темата с никому ненужните си бръщолевения при положение че нито си тв-техник,нито си имаш хал-хабер от ремонт на телевизори Question Evil or Very Mad Мене да си ме видял да пиша в GSM-раздела Question Хубаво е човек да знае до къде му се простират възможностите и познанията и къде да се спре... Idea
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Ное 19, 2010 22:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:
......... Idea
Без да съм тел. техник с "бръщолевенията" ми съм помогнал най-малкото на един от тел. техници пишещи в този форум ., по отношение на Дарлингтон транзисторите вземи се ограмоти преди да ми правиш забележки 3 извода са преходите могат да им "пробият" и това може да се измери с уред независимо от мнението ти .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Ное 19, 2010 22:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Techmaniac написа:
по отношение на Дарлингтон транзисторите вземи се ограмоти преди да ми правиш забележки 3 извода са преходите могат да им "пробият" и това може да се измери с уред независимо от мнението ти .

Какво да се ограмотя?Някъде да съм твърдял че не може да се измери с уред? Evil or Very Mad Или май ме бъркаш с някой друг Question (не че и той има нужда от "ограмотяване").Ти колко високоволтови транзистора си виждал пробили единствено и само база-емитер Question Щото аз не съм виждал нито един..А си мисля че сигурно съм ремонтирал повече телевизори от тебе.Отделно че е очевидно че нито си прочел първия пост на темата,нито си разгърнал схемата на това шаси-иначе нямаше да ги пишеш всичките тия глупости.Мисля че най-учтиво те помолих да не осираш на човека темата.Е,явно няма да се съобразиш.А и ръсенето на подобни "акъли" из темите за тв-ремонт-определено не ти е за сефте.Съответно заминаваш за една седмица в бан-листата.Темата я окатанчвам.Петьо като се появи да драсне едно ЛС на мене или някой от колегите за отключване.
Аман от хора дето са на всяка манджа медурия и немат спирачки. Evil or Very Mad
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети