Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Писане във темите
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 1:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Малко скромност и смирение няма да ни навреди. Това не означава унижение за нас. Един мой асистент от СУ за мен винаги е бил образец за компетентност по електроника. От него съм научил много. Обаче той беше много скромен. Така и не стана доцент.

Последната промяна е направена от vladi46 на Нед Дек 19, 2010 1:09; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 1:08    Заглавие: Отговорете с цитат

zapad написа:
за мнения,които нямат общо с питането

С това въобще не съм съгласен.Хората в двете теми спорят(или се карат,както щеш го наречи) на чисто техническа тематика.На мен пък ми харесват споровете върху даден технически казус.Предпочитам във форума хората да спорят (пък макар и малко по-остро) за неща от електрониката,отколкото да се карат за куп други неща.Интересно че във форума всеки ден има купища спорове и кавги за неща които нямат нищо общо с електрониката,но не съм забелязал да пуснеш тема за това колко възмутен си от тях. Twisted Evil

zapad написа:
Напротив , искам (ако е възможно разбира се) да се премахнат тези нападки в пространството.

Тези сега или по принцип тук да стане място в което няма никакви дрязги и никой се не кара с никого за нищо Question
Ако е първото-и да се премахнат-файдата е малка-дрязгите в този форум и с тези нападки и без тях нито ще станат повече,нито по-малко.
Ако е второто-това е утопия.
zapad написа:
Като са толкова големи.......... нека се срещнат лице в лице,а не лаят наляво на дясно.

Няма "големи" и "малки".Има човек който си плещи наляво и надясно(вероятно трупайки постове или просто убивайки време).Има и човек,който му е направил забележка,просто защото милее за форума и за това той да не става на кенеф благодарение на едни купища празни постове които се леят из темите.

Цитат:
това не дава право на никой да става съдник.

Що?В туй нещо няма нищо лошо!Ако ги нямаше "съдниците" втория линк от цитираните по-горе можеше да продължи още дълго безплодното мъдруване из него.А третия сигурно нивга нямаше да го лови търсачката като 55k9,щото все пак модераторите не сме бог Шива че да виждаме всичко.

Цитат:
Ако всички бяхме толкова еродирани и знаещи...

Ми бъдете Exclamation

vladi46,

Цитат:
Когато някой започне безсмислена разправия да упрекнем именно него, а не този, който по някакъв начин е отговорил, за да се защити и да се опита да сложи край на разправията! Фишев каза, че предпочита яденето и пиенето пред културните прояви, а не аз! И то в темата за търсене на схема.

Я пак,я пак Question Щото това което казваш е доста нагличко. Evil or Very Mad

Преди във въпросния дебат да се появят пармезана и луканката,както и въобще каквито и да било яденета и пиенета има едни доста интересни постове-

fishev написа:
Ненапразно те попитах за дефекта на изделиетоСхемите на тази марка и не само на нея са доста постни Няма схема на захранване Малко има от маин борда Но стигнеш ли до борд не се предлагат части за него А ако го купиш нов ще ти трябва сервизен пулт да опознаеш борда с матрицата

emoome написа:
да се отдели малко време за разучаване ПРАВИЛА-та за създаване на нова тема

Няма да коментирам че тази тема и сега както е в момента-пак е за коша.Няма упоменато нищо извътре,да не кажа че при тази марка има и код след модела,който е най-малкото желателно да се даде.Няма да коментирам и как изглеждаше първия пост на темата преди да го редактираш.Та когато словоблудстваме на тема "почтенност" няма да е лошо първо да погледнем в собствената си градинка.

Последната промяна е направена от Bojilov на Нед Дек 19, 2010 17:48; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 1:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето с какво започна Фишев:"И какво ще направиш като имаш схема Пък и там не пише дефекта Ти досега правил ли си LCD Май не си нали щом му викаш ЧУДО "
Такава изява не е ли дразнеща? Все пак аз не съм някой начинаещ. И аз намирам за нормално да не отговоря нищо в този случай. Намериха се колеги, които ми изпратиха схемата и съм им благодарен.
За щастие в тази схема захранването го имаше, за разлика от други.
Но какво да кажа, през годините съм оправял доста захранвания и въобще доста телевизори без схема-само със справочниците. Сега благодарение на Интернет доста се разглезихме. И рефрактометрите ги оправям без схема.
Не зная къде е този код на въпросния модел. Затова не съм го дал. Както написах във въпросната тема, оправял съм LCD и без схема.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 19, 2010 1:35    Заглавие: Отговорете с цитат

vladi46 написа:
Ето с какво започна Фишев:"И какво ще направиш като имаш схема Пък и там не пише дефекта Ти досега правил ли си LCD Май не си нали щом му викаш ЧУДО "

Така ли започва Фишев...Хм,ами я да видим с какво започва раздела-викат му "Правила за оформяне на тема" Idea -

Цитат:
В заглавието се пише ЗАДЪЛЖИТЕЛНО:
1. Какво търсите. Схема, сервизно, памет (bin)
2. Вид на устройството - TV, VCR, CD, DVD

Точка 2-айде карай-и в самия пост да е,майната му,ама да го има написано... Намирам най-малкото за некоректно да си отредактираш поста и после да се жалваш,що някой ти бил направил забележка за това как изглеждал в първоначалния му вид.Ако не си го беше редактирал-иди-дойди.Поне щеше да се вижда как изглеждаше в първоначалния му вид и за какво са те нахокали и всеки щеше да може да си прецени сам дали с право са те нахокали или не.
Там търсим схеми на телевизори,с упоменато поне малко какво има извътре,какво конкретно ни интересува-схема на даден конкретен блок(щото ако търсим на мейн-борда много често вероятността на намерим на потника ръкава е огромна),сервизен мануал или нещоси друго."Чуда" търсим в един друг раздел-оня най-отдолу.А ако става дума за печка "Чудо" на дърва и въглища-схема и търсим във форума на "Направи си сам".

Айде да стига толкоз.Панаира си разотива.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети