| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kozmu146 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 18:18 Заглавие: |
|
|
Значи, изразил съм се много мъгляво.Исках да попитам дали не ме лъжат че климатика е 12.Между другото стаята се отоплява денонощно имам две деца те не седят на студено,има една врата и един прозорец{pvc-дограма},две външни стени и две вътрешни. _________________ Писна ми да ме лъжат. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 19:05 Заглавие: |
|
|
Първите цифри- 2,2kw и 2,5kw ти показват отдавана мощност при отопление и охлаждане, а вторите- мощността, консумирана от мрежата в съответните режими. Влез в сайтовете на големите магазини и по мощността на отдаване на различните климатици можеш да се ориентираш дали е 9-ка или 12-ка. По мои спомени 12-те отдаваха над 3kw, но е добре и ти да си провериш.
И още нещо- ако се поразходиш повече по сайтовете за продажби на климатици ще научиш това което се пише с малки букви ( по-често се премълчава ) - че тези показатели за отдадена мощност са валидни само при температури навън до и над 0 градуса. При температура под нулата показателите се влошават и може тогава мощността да не е достатъчна за отопление на твоята стая |
|
|
 |
penkeler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 20:54 Заглавие: |
|
|
1 kW = 3412.1416 BTU.
При тези тези параметри (колегите вече са ти обяснили и предполагам, че си разбрал кое какво означава) климатика ти е вероятно девятка и при това доста стар модел, поради което коефициента му на ефективност, или с други думи казано, отношението консумирана към отдавана мощност е сравнително ниско. Тези параметри, обаче са били такива когато климатика е бил нов. Стария климатик, точно както старата кола, си увеличава консумацията и същевременно намалява свършената работа.
На твое място, за такова помещение, бих предпочел една нова 12, макар и от евтините, вместо да плащам повече ток и да съм на студено. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 21:11 Заглавие: |
|
|
| И 12 ка е малка Смята се елементарно 60куб мХ 60вата=3600 вата Колкото отдава една 12 ка Слагаме 30% заради загубите на топлина и падането на СОР -а при минусови температури и отиваме на 18ка зада спим спокоино и ние като монтажници и клиента като потребител Това е най простата сметка за орезмеряване Иначе има два варианта 1. Изолация Изолация и пак изолация Особено на тавана оттам бяга 40% от топлината плюс дограма 2 Няма изолация има големи толозагуби Ами тогава ще му помагаме на климатика било с печка духалка било с камина Някой беше споменал за темп на изхода над 50 градуса Да има този показател но чак когато машината е влязла в режим и е оразмерена Нормално е ако има над 20 град разлика между темп на изхода и тем на входа Това е индиректен признак че климатика работи добре Колкото повече се затопля стаята толкова повече се вдига тази разлика но повече от 50-55 град няма как да се качи зараи налягането на фреона Ако не тайна колко даде за този климатик (може и на лично) |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Яну 05, 2011 22:00 Заглавие: |
|
|
| fishev написа: | | ...а при минусови температури... | И аз забравих да добаввя, че това което пише на табеките на всички климатици се отнася за условие, че температурата при външнототяло е +7 градуса по Целзий. При отклонение от тази температура параметрите се променят и както е в конкретния случай, може да се окаже в един момент, че консумираната и отдаваната енергия са приблизително еднакви, което обезмисля ползването на този вид техника за отопление. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2011 2:17 Заглавие: |
|
|
| penkeler написа: | | както е в конкретния случай, може да се окаже в един момент, че консумираната и отдаваната енергия са приблизително еднакви, което обезмисля ползването на този вид техника за отопление. |
Което ще е идеално т.е. почти 100 % КПД, че даже много добре  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 06, 2011 18:05 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | ... идеално т.е. почти 100 % КПД... |
Е... и оти ручахме жабетата?
Първо понаучи малко повече за принципа на работа на климатиците!
Климатик, който при +7 градуса не надвишава поне 300% просто не го препоръчвам. Защо иначе трябва да олекваме със сума за която бихме закупили 10, че и повече радиатора или други ел. отоплителни уреди, които си работят на 100%? |
|
|
 |
|