| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 16:53 Заглавие: |
|
|
Как се опитваш да пуснеш инсталацията?
c:\> d: ENTER
d:\> cd i386 ENTER
d:\i386>winnt ENTER
Може да върви бавно инсталацията и ако искаш да се забърза трябва да стартираш файла Smartdrv.exe преди да започнеш.
Форматирай под NTFS след започване на инсталацията! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 19:53 Заглавие: |
|
|
Ето полезен линк как се инсталира чисто през мрежа Windows2000/XP.
Не е лесно, но работи.
http://home.allegiance.tv/~joem298/
DOS не се разбира с NTFS без допълнителни драйвери. По-добре C: да остане във FAT32. |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 20:37 Заглавие: |
|
|
| After_Dark написа: | Как се опитваш да пуснеш инсталацията?
c:\> d: ENTER
d:\> cd i386 ENTER
d:\i386>winnt ENTER
.... |
Пробвах по този начин,тръгва почва да чисти TEMP файлове и казва,че диска не е форматиран или повреден,което не е вярно-диска е форматиран и е съвсем нов,на стационарният съм инсталирал winXP без проблем.Явно нещо става....!? |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 22:44 Заглавие: |
|
|
Goofy, пробвай с вин98 тогава или чисто хр, без сервизни пакети. Няма логика да не тръгва инсталацията. Какъв точно е лаптопа и какво казва като проблем? С каква ОС е бил при закупуване?
jjjjjk - четеш ли какво съм написал или не можеш да го осмислиш?
PS Инсталирал съм компютри през лан с Акронис и се получава чудесно, но струва $ (може да се намери и безплатно, разбира се)  |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 19, 2011 23:11 Заглавие: |
|
|
....
Защо не вземеш да ни дадеш малко информация за този лаптоп и какъв му е хардуера ... Темата може да стигне и 10 страници ...
Някаква диагностика направи ли му? Памет, диск... Стрес тест ...
Това да инсталираш Windows XP без никакви сервизни пакети е ....
+ Това не си писал каква му е била операционната система преди да се скапе.
Пускаш един everest и правиш export на всичко ...
За тези, които ще пишат ... Ама тои няма OS ... Има live XP (bartpe) примерно... И има възможност да се види всичко. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2011 3:49 Заглавие: Re: Как да инсталирам Windows на лаптоп без DVD |
|
|
| Goofy написа: | | Пробвах като закачих хард диска на стационарна машина и инсталирах WIN без драйвъри,но след монтиране на лаптопа,win-a не тръгва. |
Я ми обясни как направи това стъпка по стъпка!
Последната промяна е направена от Петров на Сря Апр 20, 2011 3:58; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2011 8:55 Заглавие: Re: Как да инсталирам Windows на лаптоп без DVD |
|
|
| Петров написа: | | Goofy написа: | | Пробвах като закачих хард диска на стационарна машина и инсталирах WIN без драйвъри,но след монтиране на лаптопа,win-a не тръгва. |
Я ми обясни как направи това стъпка по стъпка! |
Закачих хард диска на стацоинарната машина,с Acronis разделих диска на 2 дяла.От оптиката заредих и инсталирах WinXP на дял С: по стандартният начин на инсталация без да качвам драйвери за устройствата на стационарната машина!
Модерирано от RC
Трябва ли да ти бъде окатинарчена темата за да се сетиш кой е бутона за отговор?
Да ти прави впечатление, че и горните постове са редактирани  |
|
|
 |
jjjjjk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Апр 20, 2011 13:10 Заглавие: |
|
|
Няма и да стане, ако не са идентични. Различен HAL, различни процесори и т.н... Всички компоненти, освен RAM паметта изискват драйвер.
Много добре осмислям.. Кажи ми, защо по дяволите ще вадя харддиска от лаптопа, за да мога да инсталирам Windows, ако мога да го направя по мрежата и съм го правил. Лично аз притежавам IBM X21, който не може да буутва от USB Flash, нямам оригинален USB CD-ROM, няма и флопи.
Лошото е, знаеш ли кое? DOS/Windows98 startup диска не разпознават NTFS. Стартирането на инсталатора изисква да имаш свободно място на системният диск, т.е трябва да го форматираш. Обаче FDISK ти прави спънки с не DOS дялове. Лично при мен, при инсталиране през мрежа веднъж такъв омагьосан кръг се беше получил, че не можех да форматирам, нито да изтрия дял C и се принудих да ползвам Super FDISK, за да мога да изтрия, създам дял, да го форматирам и инсталирам.Просто Setup-а иска форматиран диск със свободно място, aко се стартира с winnt.
Иначе, за стартиране на инсталатора..да, командите са правилни. Просто ако ще се работи и в бъдеще по методата с DOS, най-добре C да е във FAT32 |
|
|
 |
Goofy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2011 9:00 Заглавие: |
|
|
Под ДОС разделих диска на два дяла,като първият направих системен.
На втория копирах WINXP.Всичко това направих на стационарният компютър.След това го качих на лаптопа и след стартиране на smartdrv
,отидох в D:
I386 i стартирах winnt
Имаше проблем,че в BIOS беше избрана опция за защита запис в boot sector.След като разреших тази забрана успях да инсталирам OS!
Благодаря на всички за помоща! |
|
|
 |
|