|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 0:47 Заглавие: за китовете с TDA7294 на Неомонтана |
|
|
| Ако говорим за вграждане на заместители в новите китайски ментета има доста и достойни чипове и китове за замяна.Някога пригаждахме каквото има на пазара,само и само да свири една уретба,а доколкото ми позволява паметта,че беше доста отдавна,правихме заместване в корейски автокасетофони,поради липса на оригинални части и елементарните електроники в автомобилите.А днес какво става? На 2юни-ден на Враца откриха магазин Технополис,и като всички българи се юрнахме да купуваме,и какво беше моето учудване-за 3 дена вече5 човека само мои познати изреваха от евтините ДВД,и телевизори от 118лв.Е колеги,какво става в нашата държава?От една страна-добре,че ще има хляб за ремонтиращите,ами ако ние бяхме на тяхно място?Същото е и с ментеливите части.Я колеги ударете със секача един дефектен транзистор от Филипс-втора ръка и прежалете 1,3лв.за нов от магазина.Какво ще кажат разбиращите от полупроводници,когато сцепят китайския ментак?-малка силиконова точица в долната част на корпуса,и това ще работи при 1200волта импулс!Същата трагедия е и с чиповете,които колегата по-нагоре критикува.Думата ми беше,че за всеки каприз си има цена.Хубавото си е хубаво,а алчните за бързо забогатяване производители осакатиха и хубавото,та и спецовете вече не вярват в нищо,а горките любители с кеф се хвърлят,като крави в поточна линия на месокомбинат.Добре е,че има и лоялни колеги,та ги връщат в пасището. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 16:37 Заглавие: |
|
|
Е добре де момчета сега накъде?Аз лично сам си взел 2 такива чипа на dobrykit мислех си правя мостово и кво сега да си ги т*ра в ду*ето или викате за мостово нестават ама 2х70 може си направя с тях?И аз както писахте по-горе гледам единия от двата е направен с 2 кондензатора 22мф 50в на другия пак е на същите места с 2 кондензатора 10мф 63в,кво е тва ква е тая разлика?И единствено температурата на кяото издържат и 4-те кондензатора е еднаква.Яко ли сам се нае*ал И закво стават тия интеграли вече а
и друго за палтките да коментирам нали трябва тия чипове да са едва ли не прилепнали за радятора за да има по-добър топлообмен е хуу ама за целта трябва да кривите интегралата и да пилите платката за да можете да намалите луфта от 3мм за да прилепне интегралата хубаво.И кво става ся яко ебавкишан  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 16:52 Заглавие: |
|
|
Ооо забравих оше нещо кви кабели трябва да използвам за да свържа тая интеграла за захранването щото като гледам си мисля че колкото по-дебели са толкова по добре,обаче се получава следното: гледаш местата кудето трябва да запояваш на въпросните интеграли и кво виждаш ХА има дупчици около милиметър че може и по-малки и кво кабелче мойте да пъхнете а ми някво смешно с диаметър колкото е отвора пак ако0 си мислите че ще можете по-големи да запоите нестава мноо е малко местенцето в/у платката :)Абе е*ана раота.Кво ся тряя да я побългарявам ли кво да я пиля отзаде дето е чипа за да се прилепи към радятора(тва пилене е около 1мм ,да сменям кондензаторите(но с какви 10мф 63в или 22мф 50в),и кви кабели да ползвам имам един ширмован баш толкоз тънак колкото е дупката и друг мисля ченяма да стане порсто.извинявам се че ва занимаам с пролемите си ама моля помогнете ме все пак аз от тия за които писахте (надъхвам се с тая електроника като ставам сутрин се надъхвам викам ся ше го напрая това мостово помня пдф-а на интегралата наизуст направо и ся вии ми счупихте кефа поне ми кажете кво да правя отсега нататък)  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 16:58 Заглавие: |
|
|
1. Разшири си отворите с 1.5 мм бургия
2. кондензаторите са 22 на 50 волта
3. никой не е казал ,че 7294 не работи в мостово свързване-напротив ,може но задължително с 8 ома товар и изолирани от ГОЛЕМИЯ РАДИАТОР! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 18:34 Заглавие: |
|
|
| и задължително при по-ниско захранване !!! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 20:30 Заглавие: |
|
|
Добре аз захранването мислех да е +/-35в тъй като на тия волтове му дават мостово 200в 8ома и работата спи 6е раз6иря отворите ОК,оба4е 6е се налага да се сменят тия пусти кондензатори на едната схема което си е игра4ка и ако згафя не6тооо.знам 4е по-дългото кра4е на кондензатора е минуса обаче как да определя това на вече изрязаните и запоени кондензатори щото ако забелязахте сам любител и ако чатках от схеми толкова щях сам си я направя а не да я копувам А тва за радятора несванах че нали ше слагам подложки,термопаста и тия шайбичките за болтовете захващащи интегралата  |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 21:42 Заглавие: Много тъп въпрос за тда 7294 |
|
|
Преди време забърках мостово въпросния чип обаче при запускането бях толкова смел че освен че обърках + с - двата чипа бяха на един радиатор с ел. контакт м/ду корпусите им
Възможно ли е да са здрави _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Юни 07, 2005 21:52 Заглавие: |
|
|
уфф аз ли сам идиот ли какво май първото Ми аз така или иначе ще ги слагам на един общ голям радятор и мисля да го замася(демек да го свържа към нулата),и мисля че няма да има проблеми особенно като слагам тия шайби на болтовете и гайките от другата страна.а за плюса и минуса имам въпросче:четох аз и разбрах че масите трябва да са на едно общо за всички място в една точка демек така ли е А за мостовото какви кондензатори ми трябват още уж трябва са 22к обаче на колко волта?Пак ли на 50 волта?И налага ли се да сменям тия на втората схема(както казах те са 10мф на 63волта) и какви проводници да използвам имам тука някви ширмовани тънички тях ли и последния въпрос ширмовката трябва ли да я запоявам на масата  |
|
|
 |
rusin Опитен потребител

Регистриран на: 18 Авг 2003 Мнения: 306 Местожителство: Stara Zagora
|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 11:03 Заглавие: |
|
|
Ширмовката се запоява към масата и с ширмован кабел пренасяш само сигнала до входа на усилвателя. Кабелите за тонколоните трябва да са около 4кв . За кондензатори слагай по 50 или 63 волта и няма да имаш проблеми . Не гледай крачетата на кондензатора , а минуса който е обозначен на корпуса му. Като решиш да правиш усилвател друг път не взимай готови китове защото:
1 - пътечките са по тънки от колкото трябва / този кит твоя е ярък пример/
2 - дупките за кабели са малки и не се разширяват а при мостово 200 В/8 ома има едни токове дето тази платка трудно би издържала
и др такива неща
По лесно щеше да си беше направил сам платката и малко по евтино ще ти излезе стъпалото.захранвай с не повече от тези +-35 волта че ще сменяш чипове .Продават по магазините пластмасови болтчета +гайки за замяна на металните - това вече е въпрос на вкус. УСПЕХ !
кит на добри кит ли използваш ако не се лъжа долната гранична честота е вдигната малко и ако искаш повечко бас можеш да я смъкнеш виж дата шита на чипа |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 08, 2005 17:17 Заглавие: |
|
|
| Добре де с ширмования само до входа на усилвателя ами свързването от единия към другия интеграл с какви кабели нали пак съчщите?А за кондензаторите да слагам 22к 63в ли?А ако има леко подаване на някоя писта с какво да я покрия за да няма издънки?В смисал има солдер маска отгоре ама отстрани леко се показва една такава пистата и като я слагам на радятора ще опре с кво да я нацапам сас силикон?и последно въпросче тая ширмовка си е просто снопче жички как ше ги докарам до масата кат може да опрат някъде и край? |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|