|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2011 15:13 Заглавие: |
|
|
Може и да не ви се вярва, но последните поне 5-6 години не съм имал телевизор, който да върти по кадър, или да няма вертикална синхронизация. Случаите, когато това се дължи на слаб сигнал не ги броим.
А за четенето, чета, но нещо в главата ми е мътилка конкретно по този въпрос. Стара истина е все пак, че всеки трябва да разбере нещо по свой начин, и че докато не го разбере и докато не си го обясни по своя собствен начин, нещата няма да му се изгладят. Май сега ми е дошло време да си опресня вертикалните.
А въпросния Panasonic го ръчкам сега, между постовете. От VDP-то си излиза трионообразното без забележки на формата. Осцилоскопа е старичък и отдавна не е калибриран, но дава амплитуда между 2 и 3 волта. На изхода на цифровата платка също си имам трионообразното, а след малко ще го видя и на входа на TDA8175 дали го имам като форма и амплитуда.
Ако и там го имам, това означава ли, че TDA8175 е дефектирала? Електролитните кондензатори около нея са сменени. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2011 15:24 Заглавие: |
|
|
| В случая няма какво да мериш.Подмени прехвърлящите кондензатори по пътя на сигнала без да ги шунтираш направо подмяна.Виж захранването.Това е само кондензаатор. |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2011 16:03 Заглавие: |
|
|
А бе като се замисля... не бях сменил 2200 микро на 35 волта само. Смених го, но файда няма. А дали дефекта ми е във вертикалната, защото като пусна търсене и подминава каналите? Дали не търся заека не в тази дупка, в която трябва?
А последователни кондензатори по пътя на сигнала от 3108 до 8175 няма. Има само два към маса, и те са чип монтаж. След като сигнала ми е идентичен от 6-ти извод на 3108, до 7-ми на 8175, трябва ли да ги сменям за пробата? _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2011 16:44 Заглавие: |
|
|
| Сега разгледах твоята схема и наистина кондери по пътя на сигнала няма.Но С1667 С1661 С1662 и R1661 също може да повлияят на сигнала.Ако позволява поне ги разкачи за проба-без тях пак трябва да работи.Но ако има утечка в тях ще ти бутат нивото на сигнала.Шунтирай R1661 може да е прекъснало.Въобще има ли някакви импулси на 6 краче на процесора.Ако ги има и влизат на 7 краче на TDA8175 тогава около този интеграл кондензаторите също.И в краен случай TDA-то.Това са възможните проблеми.Има и един много важен проблем -да не би телевизора да е гръмотевичен.Тогава всичко се изяснява.Успех аз излизам.Все пак пиши какво е станало. |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2011 16:54 Заглавие: |
|
|
| Той chikov излезе, ама да ти кажа че те подвежда. Виж дейташита на TDA8175 Там генератор няма. Следователно няма какво да се синхронизира там. По-назад трябва да търсиш генератора за ВО. |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2011 17:11 Заглавие: |
|
|
Телевизора не е гръмотевичен. Или поне аз не зная такова нещо. В момента нямам с какво да снимам осцилограмите, но утре следобяд ще имам, и ще кача снимките. R1661 измерено дава 4,6 килоома, и затова не съм го пипал повече, а сигнала си ходи от край до край читаво и без изменения.
Малко припуква около лалето на кинескопа. Телевизора е на годинки, и прахта, влагата, и вероятното готвене в съседни помещения са си казали думата, но това ще го измия и ще спре.
И ще взема да му хакна една друга вертикална, за да стане ясно е ли виновен чипа, или не е. Това обаче мога да го направя едва утре вечерта. Повече ме кара да се замислям това, дето не спира на каналите. Ще взема, ако имам възможност, и бобинките в МЧУ-то да сваля, да им почистя крачетата и да ги запоя наново. _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2011 17:13 Заглавие: |
|
|
Не все още не съм излезнал. Генератор за ВО няма това го изпълнява видеопроцесора.Нямам време разгледай тогава подробно
I1601 VDP3108APPA1 и от къде взема импулси.В никакъв случай не те подвеждам.Чао Успех! |
|
|
 |
Jet Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 07, 2011 17:16 Заглавие: |
|
|
Аз се отказвам от телевизора и ремонта му. Сложих му STV9379 и в началото заработи. Два дни ми работи прилично и след това отново почна. Мисля, че съм огледал всичките пътища и сигнали, и понеже явно съм зациклил с този апарат, ... ами отказвам се.
Нека темата се счита за приключена. Имам още да уча и никой никога няма да може да каже, че знае всичко (или поне достатъчно) за телевизорите, или за каквото и да било, защото когато си го помисли (понякога ми се случва) и идва някой такъв, който ти напомня, че имаш още хляб да ядеш, и че винаги може да ти бъде забучен изневиделица... някой дефект имам предвид. Да не си помислите нещо.  _________________ Да живее негово императорско величество Клинг Надменни!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|