| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
radev Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 10, 2011 16:27 Заглавие: |
|
|
Наистина може да са слабички. Реално те издържат работния ток. До колкото видях 7А на 250VAC, но стартовият ток при асинхронните двигатели може да е 5 до 7 пъти работния. Това значи, че това реле няма да издържи двигател с мощност над 200-300W. Най-вероятно и за това веднъж работи, веднъж не. Смени релето.
Добра идея е да си купиш контактори и да ги управляваш с релетата, които имаш. Там няма задна... |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2011 1:17 Заглавие: |
|
|
Ще издам една тайна за удължаване на живота на релетата и тя е релетата да се превключват обезточени, което ще рече по време на превключване през контактите им да не преминава ток.Това чрез чрез един мощен ключ /механичен или електронен / който да спира захранването преди превключване и го пуска след като релето е превключило.  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2011 18:25 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Ще издам една тайна за удължаване на живота на релетата и тя е релетата да се превключват обезточени,... |
Честно казано ,не виждам никаква разлика между тази "тайна " и това релетата да управляват един контактор ,който да ги разтовари !  |
|
|
 |
zoro1 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2011 20:13 Заглавие: |
|
|
| Какво се случва.че ми е интерсно?Атмегата държи ли се стабилно при превключванията на релетата ,че досега само пикове съм срещал на такива места . |
|
|
 |
Yosif Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2011 21:59 Заглавие: |
|
|
Здравейте, благодаря за помощта и напътствията!
Релетата ги смених с подобни 10А и за сега нямам проблеми с тях, но със сигурност ще ги сменя с РМ300 които препоръча radev или със симисторно управление!
Сега се боря с друг проблем...Атмегата, в един момент без значение дали в началото или след 5-10мин блокира, след рестарт всичко е нормално и после пак и това се случва само на терминала който е за нски(дясно) обороти. Завърта няколко пъти и без значение кога релетата за (дясно) залепват за части от секундата и всичко спира!
Имам две Arduino Duemilanovе, сменях ги няколко пъти, но проблема си остана. Другото което направих, захранвам контролера външно за да изключа проблем с недобро захранване....пак същото!
Утре ще сменя драйвера и диодите на тези релетата и ще видим дали ще има промяна!
Приемам всякакви съвети за справяне с проблема! |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Пон Юли 11, 2011 22:43 Заглавие: |
|
|
| Може да опиташ да премахнеш bootloader-a на процесора.Разбира се трябва да имаш опция за връщането му. |
|
|
 |
Yosif Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 12, 2011 16:10 Заглавие: |
|
|
Така, вече всичко е наред! Днес смених драйверните транзистори (BC517) с IRFZ44N и защитните диоди и всичко си дойде на мястото, пералнята има вече две изпирания без никакво блокиране или изключване! Явно съм случил кофти транзистори или диоди!
Благодаря на всички за помощта.
Поздрави! |
|
|
 |
|