|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2011 17:37 Заглавие: |
|
|
Тази ОСАКА има ли функция за размразяване??? През зимата, когато реша да го включа, а вънка е --100, ще тръгне ли??
ПС: Дограмата ми е хубава и имам добра изолация, но край мен помещенията не се отопляват! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimir_ki4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Ное 03, 2011 22:00 Заглавие: |
|
|
Това Теси с 3 киловата нещо По-добре климатика,поне киловат и половина повече ще ти даде.
А аз действително грея трите стаи. Климатика е в едната, а тя е преходна. Е за баш студа си имам и котле с подово, че по-евтинко и по-комфортно. Ма котлето иска въглища да му слагаш . |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 04, 2011 10:18 Заглавие: |
|
|
Дискусионен е въпроса с климатика. Реално аз ще го ползвам 10 пъти в годината за по 4-5 часа. За това не ми се дават много пари за климатик. До колкото разбрах не е добре инверторните климатици да се ползват в такъв режим - т.е. трябва ми обикновен. Ако трябва да се отоплява трайно помещението и аз си имам парно.
Разглеждах разни оферти за Японски Дженерал и има една 14-ска - General, ASH14UB, която я дават за употреба до 90 кб. м.
Другите варианти са от измислените марки, но с по-голямо BTU.
И се чудя какво да избера...
Искам и още нещо да попитам. Разбрах, че има някаква евро програма, по която може да се получи отстъпка от цената на климатика. Има ли такова нещо и как става? |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 04, 2011 11:33 Заглавие: |
|
|
Климатика има две предимства пред радиатора - стопля много по-бързо, защото "духа" , и ти охлажда през лятото , ако се налага.
Недостатъци - по-скъп, и иска потдръжка- чистене на филтри, презареждане ако се налага.
Ако ще го ползваш рядко- правилно си се ориентирал към неинверторен. За европрограмата -нарича се кредит ефективна енергийност- пиши в гугъл и чети. Заслужава си да го ползваш за по-големи проекти, а за няколкостотин лева ...  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|