| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 15:25 Заглавие: |
|
|
| kernel_daemon написа: | | Някой има ли идея на нагревателчетата на тръбата какво напрежение се подава и дали е постоянен или променлив ток? | Естествено че е променлив,ако погледнеш по внимателно ще видиш че се захранват през кондензатор.и напрежението е импулсно с много висока амплитуда |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Chelsea_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 17:13 Заглавие: |
|
|
| fikret написа: | | kernel_daemon написа: | | Някой има ли идея на нагревателчетата на тръбата какво напрежение се подава и дали е постоянен или променлив ток? | Естествено че е променлив,ако погледнеш по внимателно ще видиш че се захранват през кондензатор.и напрежението е импулсно с много висока амплитуда |
След като съм подменил с колегите си поне 1000 такива лампи съм бил и аз любопитен за някои замервания.Та мерени с ментак мултиметър DT830D за 5 лв.напрежението за отоплението е около 3 V~,а между двойките за отопление е около 127-130 V~.По-скъпите лампи ползуват по -качествени кондензатори за 105 градуса smd елементи и т.н.Но наистина писаните 6000 часа са си реални,наскоро сменяхме лампи монтирани преди 8 години и работещи средно 7 ч на ден,едвам наскоро рязко се увеличи числото на изгорелите и дефектите са както са изредени много точно от колегите по-горе. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 21, 2005 17:49 Заглавие: |
|
|
| Свързвай 15-20 ома резистор вместо изгорялото отопление да не се качва много тока през здравия нагревател.Аз имам още български от ДЗУ които работят.Челси ,ако ги хвърляте лампите които сменяте,може ли да метнеш малко насам ,по жълти ако може/ТБС/. |
|
|
 |
kernel_daemon Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 9:06 Заглавие: |
|
|
мерси на всички за отговорите мисля да се пробвам да си оправя лампичката )) почивните дни ако остане време ще видим какво ще стане  |
|
|
 |
YURI Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 10:18 Заглавие: |
|
|
Някъде по-надолу имаше тема за луминисцентните лампи
ето и ликна който е посочил колегата:
http://mladkonstruktor.bg/lumi.htm
Надявам се да помогне:-) |
|
|
 |
pirev Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 22, 2005 23:48 Заглавие: |
|
|
| това дето го посочваш работи, но няма никакво КПД, по-добре като изгори нагревателя, хвърляй луминисцентната тръба и слагай нова. |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 7:04 Заглавие: |
|
|
| pirev написа: | | това дето го посочваш работи, но няма никакво КПД, по-добре като изгори нагревателя, хвърляй луминисцентната тръба и слагай нова. |
схемата от този линк не ползва подгряване на електродите. практически КПД-то му е 100%, ако не броим 5-те вата загуби в резисторите R3 - R5  _________________ home studio |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 9:31 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | pirev написа: | | това дето го посочваш работи, но няма никакво КПД, по-добре като изгори нагревателя, хвърляй луминисцентната тръба и слагай нова. |
схемата от този линк не ползва подгряване на електродите. практически КПД-то му е 100%, ако не броим 5-те вата загуби в резисторите R3 - R5  |
На 20W тръба 5W загуби май не е 100% КПД  |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 23, 2005 18:48 Заглавие: |
|
|
хехеххехе  _________________ home studio |
|
|
 |
DJ Niko Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2006 18:42 Заглавие: |
|
|
Тая схема ще запали ли 40вата луминисцентка 120см? И има ли някоя по хубава електронна схема за 220 волта без дросел за 40 вата луминисценка? |
|
|
 |
|