| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2011 19:51 Заглавие: |
|
|
| x_name41 написа: | | А ето и варианта със галванично разделяне. .... |
младежо, това не е галванично разделяне!  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2011 19:56 Заглавие: |
|
|
| Мисля си, че ако се дублират 2 захранващи блока (за 12 и 230 волта) с общ изход ще е най-безопасно и сигурно. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2011 23:20 Заглавие: |
|
|
| Момчета, препоръчвам Ви да прочетете малко литература по въпроса за еднотактните конвертори, иначе има опасност да влезете в големи разходи за изгорели компоненти. По този начин принципно не може да стане. |
|
|
 |
petromaniq66 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2011 23:57 Заглавие: |
|
|
| Аз препоръчвам на автора да прочете темата за насищане на магнитопровода в имп. трансформатори да експериментира със схемата от фирмения дейташиит, а ако постигне КПД близо до зададеното (а се съмнявам дали има стенд за тестване) - тогава да измисля рационализации. |
|
|
 |
x_name41 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 30, 2011 1:17 Заглавие: |
|
|
Ок, благодаря за съвета и с удоволствие бих експериментирал във тая насока но в момента съм зает по друг проект. Между другото имам тази книга и ми е достатъчна, но някой ако разсполага и със тази във pdf или djvu формат цена няма да има, тъй-като навремето съм я чел от библиотеката и е много интересна а и е подобна на онази първата.  |
|
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Сря Ное 30, 2011 15:19 Заглавие: |
|
|
| x_name41 написа: | ....... но някой ако разсполага и със тази във pdf или djvu формат цена няма да има, тъй-като навремето съм я чел от библиотеката и е много интересна а и е подобна на онази първата.  |
Въпросната книга, която искаш е пълна с грешки, но ако разбираш английски заповядай в атача готина книга от марти браун _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
x_name41 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 30, 2011 17:12 Заглавие: |
|
|
| Днес попаднах на книгата на Марти Браун и вътре намерих концепция подобна на моята но само че със галванично разделяне и две управляващи схеми, (значи правилно са посочили колегите примера с галваничното разделяне и двата отделни блока) а на онзи примитивен индивид бих казал да не ме баламосва с глупости от рода "нямало как да стане" и т.н., а пък на оня другия келеш и серсем дето му се насищат магнитопроводите на трансформаторите ще кажа че му се насища главата маймунска защото е прост налъм. |
|
|
 |
|