|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kol4o Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2011 11:47 Заглавие: |
|
|
| todortv,имам ръководството-допълнителния контакт е за управление външно на самия инвертор,или управление на сдвоени инвертори.не се знае какъв е изхода,освен с мерене на място. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2011 12:33 Заглавие: |
|
|
Не е много подходящо да свързваш реле или контактор на изхода на инвертора защото пилотната честота е 16-18Khz.
Най добре е между две от фазите му да свържеш малък трансформатор примерно 220->12V след него изправител и тогава реле. |
|
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2011 17:38 Заглавие: |
|
|
Отначало трябваше да напишеш каква ти е целта. Сега вече се разбра. Без никаква намеса по инвертора, се монтрира датчик за поток на изходната вода на помпата. Това сме го правили с един колега, и в момента работи в система за хлориране на вода, без да се пипа по управлението на помпата. Целта е щом се включи помпата, и тръгне вода по изходната тръба, датчика се задейства и ти включва допълнителното устройство за хлориране. Има датчити на които се регулира границата от включването до изключването на вградения включвател, или с две думи, когато ти работи помпата под 50 % да не ти се задейства датчика. Като модели има няколко вида датчици, на някои от тях трябва да се подава допълнително захранване. Целта ни беше да монтираме датчик без захранване, с контактна система от около 10А и по елементарни. Ето от този вид сме монтирали, има възможност да се сменят дължината на пластините.
http://www.water-technic.com/datchik-za-potok-v-trabi-ot-1quot-do-8quot-flu25-p1007/ До сега 3г. безпроблемна работа. |
|
|
 |
todortv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2011 17:41 Заглавие: |
|
|
| С трансформатор може да даде грешка за проблем с мотора. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 07, 2011 21:28 Заглавие: |
|
|
| dodov написа: | | датчик за поток |
Това е истината! Не знаех че ги има и на такива цени, Благодаря колега
| todortv написа: | | С трансформатор може да даде грешка |
Може но няма да даде, ако трафа е правилният. |
|
|
 |
toncho_b4 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 08, 2011 17:58 Заглавие: относно Инвертора за помпата |
|
|
Колеги, доколкото забелязах от описанието честотния инвертор действително няма изход релеен контакт за каквато и да било допълнителна функция . За съжаление ще трябва да се прибягва до хитрини , както вече споменаха колегите Петров и dodov. Все пак не изключвам възможността да се свърже с компютър с подходящия софтуер този контролер и да се програмира някой от вътрешните входове като изход. Това в описанието не е показано как става, но съм 100% сигурен че е възможно. Всички контролери , които съм използвал и програмирал на шнайдер, на делта и на омрон имат въпросните функции, като в зависимост от класа си някои от параметрите се достигат и програмират и от клавиатурата върху контролера, но някои (по-висок клас) само чрез компютър.
Все пак използването на датчик за поток е по-интелигентно и опростено като идея, като съответно и по-надеждно, ако изникне проблем с допълнителната функция , това не спира работата на останалата част... Аз съм "за" идеята на колегата dodov ... |
|
|
 |
kol4o Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 08, 2011 19:31 Заглавие: |
|
|
| Благодаря ня всички!Идеята с трафа я оставих като последна възможност (правил съм нещо подобно за дълга линия с пад на напрежението), искам да измеря при първа възможност на самия инвертор дали означените точки ,3 и 4 на допълнителния контакт не са така наречения ,,сух контакт",който да влкючва при работа на двигателя.Дано! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|