Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Дъмп за Samsung chassis SCT11D - Решено, не беше за дъмп
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 02, 2012 22:55    Заглавие: Отговорете с цитат

С дъмповете- нищо, все така си е и явно не е от дъмпа. Сменях и вертикалната интегр. схема- не става. Модела го дописах после след забележката от Филипов, но преди Такиев да пита и той. Имах две схеми на тоя ТВ, на тях нямаше осцилограми на импулсите на 36 и 37 пин на процесора. Сега намерих друга- с осцилограми, но ще гледам това утре. Не, че осцилограмата на кадровия импулс ми е ясна каква точно е - нещо нечетлива ми се види да е или е само един кратък пик:

П.С. Инт. схема за ВО я сменях, понеже отдолу растера е свит 3-4 см.
P.S. Телевизора заработи след подмяна на прекъсналия R914 (150 Ω).
P.P.S. да добавя, че вертикалния импулс, на който съм показал осцилограмата е такъв- като кратък пик с амплитуда 0.4V, но с отрицателна полярност, а от осцилограмата на схемата оставам с впечатление, че импулса е положителен. Иначе редовия импулс е положителен.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети