| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2012 14:34 Заглавие: |
|
|
Зависи за каква употреба е -ако е за домашна дейност,не виждам смисъл от нариване на много кеш.За поялника -от 2-3 години вече си карам с един Pro's Kit 40 ватов и да чукам на дърво не е мръднал,а понякога доста злоупотребявам с него .Дори и човката не е мръднала,което обикновено е болката на повечето евтини ментаци-минат-не минат 2-3 месеца и човката на боклука.За мултицет,акъл не мога да дам,понеже отдавна не съм си купувал,но от едно 7-8 години карам с MASTECH MAS830 и макар,че до голяма степен се учих как се работи на него все още си бачка безгрижно
gueswhoaz,имаш/л ли си такъв уред?.Питам,че на бачкане имаме такъв и нещо доста бавно мери т.е от закачането на сондите до показването на дисплея минават 2-3 секунди и се чудя ,дали толквоа си може просто,или се е бъгясал нещо  _________________ Може и да бъркам..... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2012 14:37 Заглавие: |
|
|
| Zdravkicha написа: | | За сега е добре но да видим колко ще оцелее. |
ако измерваш 220V на обхват 200 ома бъди сигурен, че няма да оцелее...  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2012 14:51 Заглавие: |
|
|
В Конрад продават понякога (много бързо свършват) китайски поялници с терморегулатор, струваха към 8-9 лв.
Имам 2 такива и повече от 5 години работят перфектно!
Препоръчвам ги за начинаещи (а и за по-напреднали).
В магазините за левче и на Илиянци има подобни поялници за около 12 лв. |
|
|
 |
Zdravkicha Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Апр 22, 2012 15:22 Заглавие: |
|
|
pilgrim няма нищо вечно на този свят. Освен този имам още два и един стрелкови руски. На него съм пробвал на обхват 1к. да измеря 220 V и нищо му няма.  _________________ Обичам надписа - made in Japan |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 21:32 Заглавие: |
|
|
И аз имам поялник на Pro's kit, поя си от поне година с него и нищо му няма. И човката е добре.
Имам DT9208, наистина като го спомена малко се бави с измерването, ама не е дразнещо и не пречи на употребата по никакъв начин. Но със сигурност не е 2-3 сек. По-малко. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 21:43 Заглавие: |
|
|
Може и да съм се поотпуснал малко със определянето на времето .Нищо де,явно просто толкова си му може ADC-то  _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 23, 2012 22:22 Заглавие: |
|
|
"MY-64 е добър за парите си уред - от повече от десет-петнайсе години си купувам само такива, ползвам третия в момента."
Това прозвуча като оная ТВ реклама: " От 30 години ползвате сода и твърдите, че помага?"
Бих препоръчал някой втора употреба вечен Fluke за около 80-100 лв със защита.
Някой иска ли да ми препоръча поялник за запояване на SMD чипове с ширина на пина около 0.2 мм до около 50 лв? |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2012 7:00 Заглавие: За уреда |
|
|
Няма вечни уреди. Ако падне нещо от рафта и строши дисплея на Fluke-то ще ме заболи сърцето, а ако падне и строши MY-64 - много важно, за 30 лв - нов. Освен това и Fluke горят - един разсъждаващ като тебе познат изгоря с петдесетина долара в е-бей купувайки си изгоряло флуке.
За ежедневна работа не ти трябва скъп уред, а такъв, който е удобен за ползване и познаваш всичките му особеностти - точно затова си купувам все един и същ модел. Ако ти трябва прецизно измерване - има си настолни уреди, но това се налага много рядко, за ежедневна работа 1-2% точност са предостатъчни.
Лично за мен автоматичните са неудобни - мерят бавно и "свиркат" бавно. Имам и такива, ползвам ги само когато ми трябва повече от един уред. |
|
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2012 7:17 Заглавие: Няма значение |
|
|
Явно автора на темата е нов в електрониката - тогава няма значение какво ще си купи - все ще го гръмне ,значи е по добре евтино докато се научи.А за професионална употреба няма друг поялник освен Велер, първия го купих 72 ра година - още работи. _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 24, 2012 9:54 Заглавие: За велера |
|
|
| То за велера хубаво, ама само човката на велер е $10, а човека иска поялник за толкова.... |
|
|
 |
|