| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
SvishtovTV Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 09, 2005 12:32 Заглавие: Фалшиви компоненти! |
|
|
Нека и ние да ви се оплачем
Често пъти подведени от ниски цени сме купували фалшиви елементи.Главно ИС и високоволтови транзистори.Даже едно крайно стъпало въобще нямаше кристал в него
При ремонт на захранване НИКОГА не трябва да се пуска директно. Обикновено ние не само го пускаме през лампа , но и разкачаме схемата на изход (захранването на ХО) и закачаме за товар друга лампа (40W). В този случай каквото и да стане няма опасност от неочаквани повреди
При ремонт на ХО освен този номер използуваме регулиран токоизправител до 100V , с токоограничаване на 0,5A.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юли 10, 2005 12:44 Заглавие: |
|
|
| Ами нека тогава да направим рубрика "Ментета и оригинали"Който е "изгорял" от магазин или елемент да споделя да не горят и останалите |
|
|
 |
blueice Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 10, 2005 12:45 Заглавие: |
|
|
Госта бях аз!  _________________ Майстор без бира, нищо не разбира! |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 10, 2005 18:05 Заглавие: Re: Съвет от колеги |
|
|
| bobikan написа: | При мен пристигна за ремонт телевизор DAEWOO с изгорял захранващ блок , изграден с ИС STK73410.Преди месец имах подобен случай.Тогава закупих ИС от KSP-elektronikcs и всичко беше наред.Този път първо минах през друга фирма и там ми предложиха схемата на половин цена(купих си две и попитах дали гарантират за тях).Проверих съпротивленията и подмених електролитите монтирах схемата и като включих телевизора се чо гръм и проби краиния тр-р на редовата развивка.Отстраних го и когато промерих захранването вместо 115в беше 205в.Монтирах втората схема и тя колтурно си гръмна.Вчера отидох в нашето магазинче и споделих за случилото се , а те ми отговориха ,че в Германия казват че семите работят.Купих си нова схема от KSP и захранването си тръгна нермално , но за мое учудване забелязах че имам вече пробив в кинескопа.????
На някои друг случвало ли му се е подобно нещо и какво бихте ме посъветвали да правя сега?Има ли някой свободен кинескоп 21" и на каква цена може да ми го даде? |
Не мога да се начудя как окъсяват кинескопите, при положение, че са високоволтови елементи..... Един единствен път съм виждал кинескоп с прекъснало отопление след гръмотевица, но целия телевизор се беше "изпарил" , но не съм имал случай да дефектира кинескоп вследствие на дефект в захранването. Може пък и да съм бил късметлия, макар да ми е трудно да го повярвам...... |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 10, 2005 18:23 Заглавие: |
|
|
| Имал съм такъв случай, на едно DAEWOO, но са издевателствували с около 300-400 волта няколко пъти по за 10-15 минути. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
|
|
 |
|