Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Съвет от колеги
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
SvishtovTV
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Юли 09, 2005 12:32    Заглавие: Фалшиви компоненти! Отговорете с цитат

Нека и ние да ви се оплачем Sad
Често пъти подведени от ниски цени сме купували фалшиви елементи.Главно ИС и високоволтови транзистори.Даже едно крайно стъпало въобще нямаше кристал в него Evil or Very Mad
При ремонт на захранване НИКОГА не трябва да се пуска директно. Обикновено ние не само го пускаме през лампа , но и разкачаме схемата на изход (захранването на ХО) и закачаме за товар друга лампа Idea (40W). В този случай каквото и да стане няма опасност от неочаквани повреди Very Happy
При ремонт на ХО освен този номер използуваме регулиран токоизправител до 100V , с токоограничаване на 0,5A. Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Нед Юли 10, 2005 12:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами нека тогава да направим рубрика "Ментета и оригинали"Който е "изгорял" от магазин или елемент да споделя да не горят и останалите
Върнете се в началото
blueice
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Нед Юли 10, 2005 12:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Госта бях аз! Embarassed
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Нед Юли 10, 2005 18:05    Заглавие: Re: Съвет от колеги Отговорете с цитат

bobikan написа:
При мен пристигна за ремонт телевизор DAEWOO с изгорял захранващ блок , изграден с ИС STK73410.Преди месец имах подобен случай.Тогава закупих ИС от KSP-elektronikcs и всичко беше наред.Този път първо минах през друга фирма и там ми предложиха схемата на половин цена(купих си две и попитах дали гарантират за тях).Проверих съпротивленията и подмених електролитите монтирах схемата и като включих телевизора се чо гръм и проби краиния тр-р на редовата развивка.Отстраних го и когато промерих захранването вместо 115в беше 205в.Монтирах втората схема и тя колтурно си гръмна.Вчера отидох в нашето магазинче и споделих за случилото се , а те ми отговориха ,че в Германия казват че семите работят.Купих си нова схема от KSP и захранването си тръгна нермално , но за мое учудване забелязах че имам вече пробив в кинескопа.????
На някои друг случвало ли му се е подобно нещо и какво бихте ме посъветвали да правя сега?Има ли някой свободен кинескоп 21" и на каква цена може да ми го даде?

Не мога да се начудя как окъсяват кинескопите, при положение, че са високоволтови елементи..... Един единствен път съм виждал кинескоп с прекъснало отопление след гръмотевица, но целия телевизор се беше "изпарил" , но не съм имал случай да дефектира кинескоп вследствие на дефект в захранването. Може пък и да съм бил късметлия, макар да ми е трудно да го повярвам......
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 10, 2005 18:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Имал съм такъв случай, на едно DAEWOO, но са издевателствували с около 300-400 волта няколко пъти по за 10-15 минути.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Юли 11, 2005 22:31    Заглавие: Какво представлява STK Отговорете с цитат

http://monitor.espec.ws/section11/topic53102.html

На когото представлява интерес какво има вътре в STKто.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети