|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 02, 2012 23:18 Заглавие: За телевизора |
|
|
Филипов, чети по-внимателно: | Цитат: | замерихме старото 1142.5057 и новото 1142.5080 с омметър.
| Видя ли! ЗАмерил е! После не е имало време за други ЗАмервания, защото на тъпия телевизор му излизат вертикални черти, дето объркват работата:
| Цитат: | | Докато ги оглеждах и се чудех от какво може да са, ТВ работи около 5-10 минути |
Едно е сигурно: | Цитат: | | Е, не му върви на това ТВ | - е, вярно си е, майстор ли уцели, доставчик на чаркове ли уцели?!?
Дарине, направи си сметка дотук колко време си загубил за да се бориш с проблем, който очевидно не е по силите ти. И допълнително колко пари даде за чаркове (и още колко ЩЕ дадеш), че и за транспорт до магазина и обратно няколко пъти (и още ще има!).
Ако телевизора е твой - занеси го в сервиз, по-евтино ще ти излезе. Ако е на клиент - уведоми го за цената на ремонта задължително по телефона, че да да е сигурно, че нямя да те уцели като те ЗАмери с телевизора! |
|
|
 |
darin1969 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 03, 2012 0:41 Заглавие: |
|
|
| Така, колеги, емоционалните коментари и некоректни заключения няма да коментирам. Естествено, че съм проверил и заменил които е необходимо и електролитите и високоволтовите кондензтори. Имаше си и лампа където и когато трябваше. Няма защо да си чешем езиците и да правим излишни демонстрации. Единствено сте познали, че може би не съм случил в този случай на доставчик, но на кой ли пък не му се е случвало. Винаги има първи път. И аз засега от 20 години бях доволен от този магазин. Макар , че и в случая той е само посредник. Както и да е. По същество - ТХО-то в случая беше с абсолютно същия номер, а не заместител и затова се доверих. От цялата работа се оказа , че вторичните напрежения са завишени. След смяна позицията на L406 +B да е 110 волта, напреженията си дойдоха на мястото. От цялата работа е изгоряла само TDA8356 ( 3 ЛЕВА !!!!!!!) . Така всички елементарни и лишени от смисъл бръщолевения за висока цена на ремонта просто бяха излишни. А ако на някой ,му се е случвало да бъде ЗАмерян с ТВ , значи грешно си е подбирал клиентите. При мене дори и не става дума за клиент. Все пак благодаря на смислените идеи които ми помогнаха. Поне по внимателно ще се подхожда при смяната на "съвременните" резервни части. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 03, 2012 7:40 Заглавие: |
|
|
Да това с ползването на другия извод става .Но явно новото ТХО си е ментак.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|