|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 08, 2012 15:57 Заглавие: |
|
|
Такива има под път и над път , ама някой трябва да поогледа схеми , дейташитове и прочие ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 08, 2012 17:37 Заглавие: |
|
|
| p_stoyanoff написа: | | Схемата на фигура 14 се нуждае от отрицателна полувълна, за да работи(виж входния сигнал) - ако не бъде подадено напрежение по-ниско от 0В на PNP, реално изходния пад ще е Vcc, но вътрешното съпротивление на транзистора ще остане голямо понеже няма да може да се отпуши и няма да мога да управлявам големия транзистор. ПРОБВАЛ СЪМ! |
Не знам кво си пробвал, ама сигурно никога не си ремонтирал звук на ТВ юност 402 :
 |
|
|
 |
p_stoyanoff Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2012 6:18 Заглавие: |
|
|
Мне! Малко по-хай тек чудо е! И намерих решение. Благодаря все пак!
Филипов, никой не го мързи! Просто има неща, които са малко по-завъртяни и искат да се помисли малко повече. Иначе са ми интересни хора като теб. Задават някакви въпроси, колкото да се намират на приказка, но нищо конкретно. Аз съм си задал въпроса - трябва ми схема на такъв повторител. Аз мога да си я нагодя ако трябва. Какво значение има какво ще правя?? Ако някои те помоли да му дадеш схема на ОУ свързан като повторител, пак ли ще го питаш какво ще прави с нея??
Поздрави! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2012 7:59 Заглавие: |
|
|
Това бяха въпросите, на които не отговори, а искаш точен отговор ?!
Никой не го е еня каква Совалка /си сътворил/ мислиш да сътвориш ! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2012 8:22 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Аз съм си задал въпроса - трябва ми схема на такъв повторител. Аз мога да си я нагодя ако трябва. |
Е какво можеш да нагодиш , схемата от фиг 14 си работи перфектно и с еднополярно захранване , на изхода ще има 0,6V , , но ти не си казал че ти трябва да стига до 0V и какво бързодействие се иска от нея , а със сигурност се иска , щом ще предава импулси , не синусоиди . Проблемите ти са два -
1.-нито можеш , даже не искаш да си зададеш въпроса правилно , дори и след уточняващите въпроси на колегите , и
2.-никак не можеш да си нагодиш някоя схема , явно ти трябва готово решение , но тук кръгът се затваря - виж проблем първи ! |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 09, 2012 8:43 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | .., щом ще предава импулси , не синусоиди . ! | Само тука бъркаш и врачуваш защото :
| p_stoyanoff написа: | | .. когато е изведена 1 или 0 .. |
от което следва, че може би ще се предават "постояннотокови нива" с неопределена продължителност, което през кондензатор/и/ няма да стане /фиг. 14/ |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|