Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблем с Видео карта Nvidia Gforce MX440 128mb AGP 4x
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kalin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 18, 2005 23:00    Заглавие: Отговорете с цитат

за какво ми е да го свалям?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Dido_I
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Russe

МнениеПуснато на: Вто Юли 19, 2005 18:42    Заглавие: Отговорете с цитат

От едни познати знам че един транзистор на видеокартата не издаржа на температурата, която се отделя върху него. Лично аз също скоро ремонтирах една такава карта: транзистора се намира между кондензаторите в горния ляв край на платката (AGP слота надолу, куплунга на монитора отляво). Тъй като не намерих подобен транзистор (а точно какъв беше вече не си спомням, но за този тип транзистори вече свободно можеш да си намериш инфо), взех транзистор от стара дънна платка на компютър.Този транзистор беше в по-голям корпус и го сложих изправен.От 2 месеца насам не са се обаждали за тази карта, може би все още работи... Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Вто Юли 19, 2005 20:06    Заглавие: Отговорете с цитат

И на мойта ое вчера един такъв транзистор грее много когато видеото е под товар, за 2 минути 3D Mark забива компа, даже и ихри не мога да играя Sad Дали при мен ще се оправи със замяна на този транзистор?
YoggA
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: IMS

МнениеПуснато на: Сря Юли 20, 2005 4:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Milen_haskovo написа:
Да ти дам един акъл ... да пробваш твоят сешоар дали няма да стопи калая - пробваш на някоя стара платка.

Айдеее ... баси сешоарите ... главите ви от какво са направени, че не ги топи ... Embarassed

Няма нужда да сменяш транзистора. Ако някой елемент грее:
1. Хората са го сметнали, че това е допустимо ... или
2. Нещо е дефектирало и подава по-висока напрежение на тоя транзистор ... или му се е увеличил товара ... или някой елемент около него си е променил стойността и транзистора работи в друг режим ... Варианти много, но едва ли първопричината за това греене е в самия транзистор ...
3. При всяко положение може да е само от полза, ако направиш нещо за подобряване на охлаждането му - по-добър въздушен поток в кутията ... някое вентилаторче обдухва тая част на платката, където е транзистора ... или да му лепнеш малък сник ...
Върнете се в началото
Dido_I
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Russe

МнениеПуснато на: Сря Юли 20, 2005 20:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Разговарял съм по темата с транзистора с приятел ,който продава компютри и т.н. Досега е връщал на доставчиците три такива видеокарти и самия той е забелязал че им сменят точно този транзистор и му салгат радиаторче - имало ги по памети. Така че аз си мисля че не е от изгорели елементи а си е някакъв тип фабричен дефект.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 1:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Мисля, че темата и друг път е обсъждана тук и си е точно фабричен дефект.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Юли 22, 2005 19:35    Заглавие: Отговорете с цитат

да, фабричен дефект е, не- не е сметнато правилно, да- ремонтират ги, да- и 5500 и 5200, не- само на AXLE /или AXEL/ модела
Върнете се в началото
dreadx
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юли 29, 2005 21:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди няколко дни един колега ми показа дефектна такава карта, но не беше изгорял транзистора, а чип-а под него от обратната страна на платката, който управлява въпросния транзистор. Извинявам се предварително, че не давам по-подробна информация, но картата не е при мен в момента. Някой има ли идея от къде може да се намери такъв чип, или колко волта генерира въпросното захранване?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети