| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 18, 2005 23:00 Заглавие: |
|
|
| за какво ми е да го свалям? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Dido_I Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 18:42 Заглавие: |
|
|
От едни познати знам че един транзистор на видеокартата не издаржа на температурата, която се отделя върху него. Лично аз също скоро ремонтирах една такава карта: транзистора се намира между кондензаторите в горния ляв край на платката (AGP слота надолу, куплунга на монитора отляво). Тъй като не намерих подобен транзистор (а точно какъв беше вече не си спомням, но за този тип транзистори вече свободно можеш да си намериш инфо), взех транзистор от стара дънна платка на компютър.Този транзистор беше в по-голям корпус и го сложих изправен.От 2 месеца насам не са се обаждали за тази карта, може би все още работи...  |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Вто Юли 19, 2005 20:06 Заглавие: |
|
|
И на мойта ое вчера един такъв транзистор грее много когато видеото е под товар, за 2 минути 3D Mark забива компа, даже и ихри не мога да играя Дали при мен ще се оправи със замяна на този транзистор? _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
YoggA Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 4:14 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: | | Да ти дам един акъл ... да пробваш твоят сешоар дали няма да стопи калая - пробваш на някоя стара платка. |
Айдеее ... баси сешоарите ... главите ви от какво са направени, че не ги топи ...
Няма нужда да сменяш транзистора. Ако някой елемент грее:
1. Хората са го сметнали, че това е допустимо ... или
2. Нещо е дефектирало и подава по-висока напрежение на тоя транзистор ... или му се е увеличил товара ... или някой елемент около него си е променил стойността и транзистора работи в друг режим ... Варианти много, но едва ли първопричината за това греене е в самия транзистор ...
3. При всяко положение може да е само от полза, ако направиш нещо за подобряване на охлаждането му - по-добър въздушен поток в кутията ... някое вентилаторче обдухва тая част на платката, където е транзистора ... или да му лепнеш малък сник ... |
|
|
 |
Dido_I Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 20:21 Заглавие: |
|
|
| Разговарял съм по темата с транзистора с приятел ,който продава компютри и т.н. Досега е връщал на доставчиците три такива видеокарти и самия той е забелязал че им сменят точно този транзистор и му салгат радиаторче - имало ги по памети. Така че аз си мисля че не е от изгорели елементи а си е някакъв тип фабричен дефект. |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 1:32 Заглавие: |
|
|
| Мисля, че темата и друг път е обсъждана тук и си е точно фабричен дефект. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 19:35 Заглавие: |
|
|
да, фабричен дефект е, не- не е сметнато правилно, да- ремонтират ги, да- и 5500 и 5200, не- само на AXLE /или AXEL/ модела _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
dreadx Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 29, 2005 21:30 Заглавие: |
|
|
| Преди няколко дни един колега ми показа дефектна такава карта, но не беше изгорял транзистора, а чип-а под него от обратната страна на платката, който управлява въпросния транзистор. Извинявам се предварително, че не давам по-подробна информация, но картата не е при мен в момента. Някой има ли идея от къде може да се намери такъв чип, или колко волта генерира въпросното захранване? |
|
|
 |
|