| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2012 10:09 Заглавие: |
|
|
| pavlin13 написа: | | Имам и трансформатор,който след Греца ми дава + - 27 волта.. |
Вместо да си менкаш трафа , що не минеш на по-мощните STK-та [ STK4172+/-32v ,STK4182+/-33.5v и STK4192+/-35v ] . Така и така ще купуваш -всичко им е днакво : и цената и схемата ...... В случая STK 4192 ще си пасне като за световно |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
erolchy Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Окт 22, 2012 21:16 Заглавие: |
|
|
Ох, вярно бе аз го бъркам с STK4241 което е 2х120W и помня че там напрежението е по високо, та наистина е хубаво да намалиш напрежението и като си готов да го подхванеш пиши да помагаме  |
|
|
 |
pavlin13 Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2012 11:51 Заглавие: |
|
|
Видях и схемата на STK 4192II,но съобразявам усилвателя спрямо тонколоните си.Колоните са ми 80W на 4 ома товар.STK-то,която сте ми предложили е чудесна като мощност,но се опасявам,че ако я сложа нея мощността за колоните ми става голяма.Вие какво мислите - дали 4192II ще е опасна за колоните ми?Но все пак мисля,че 4142 ще пасва идеално.  |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2012 12:18 Заглавие: |
|
|
По-скоро колоните ти са опасни за STK-тo По принцип тези схеми работят на 8 ома товар,но ако са читави си свирят и на 4 ома,и то свирят здраво и дълго! Само слагай в изходите бързодействащи предпазители. За 4142 2,5А са подходящи,трябва и добър радиатор. Ако нагрява много-ще го вентилираш,поне това не е проблем сега. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2012 15:06 Заглавие: |
|
|
| pavlin13 написа: | | Вие какво мислите - дали 4192II ще е опасна за колоните ми? |
След този пушек излязьл от колоните ти , си мисля , че вече нямаш басови говорители в колоните..... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Окт 23, 2012 21:33 Заглавие: |
|
|
Ако питаш мен остави STK и сложи LM1875 по лесна схема, не е толкова капризна и по евтини части, пък и по добро качество имаш от това STK което си избрал, то усилвателя е моно, но ти си направи две платки и ще стане стерео, даже скоро правих такъв вади супер глас, много е добър  |
|
|
 |
pavlin13 Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2012 13:43 Заглавие: |
|
|
Усилвателя го пробвах с едни стари колонки от черно-бял телевизор Респром.Колоната е 8om 3W и точно тя изпуши.Иначе тонколоните,които смятам да вържа към усилвателя са оригинални немски Voice.Ще Ви кажа и защо се спрях точно на STK.През това лято колоните ги слушах на уредба AIWA,закупена през 80-те и звука който даваше беше перфектен - много чист.Интегралата й е STK4122II и видях,че STK 4142II ще ми е достатъчна.erolchy,съгласен съм с теб но вече си направих платка и имам елементи за това STK . Смятам също ако подкарам усилвателя да си направя и тонкоректор.Схемата ми ще съдържа интегралата LA3600 - виждам,че и тя е на фирмата Sanyo и мисля че усилвателя и тонкоректора ще си паснат добре А относно за колоните ми,мисля че ако спазя всичко както трябва ще вървят безпроблемно? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2012 15:35 Заглавие: |
|
|
Ами да ще работи безпроблемно, ако говорителите ти са на четири ома поне последователно на тях вържи бобина със съпротивление 4 ома, и ти препоръчвам една защита да сложиш против късо, мисля че специално за STk имаше някакви там в pdf-а. Пък като купиш интегралата пиши да не сбъркаш нещо пак  |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Окт 24, 2012 17:24 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | последователно на тях вържи бобина със съпротивление 4 ома |
Никакви бобини не вързвай последователно на изхода !!!
Хубаво е да се чете какво пише в PDF-а. Ама не само да се отвори, а наистина да се прочете с разбиране. Погледнете графиките на четвърта страница.
От там се вижда че при 8 ома производителя прави тестовете при +/-26V, а при товар от 4 ома ги прави при захранване +/-22 V.
Ако ще ги товариш с 4 ома просто ги захрани с +/-22V и няма да имаш проблеми.
Ще грее малко повече отколкото с 8 ома и ще е добре да има по-голям радиатор.
Ако толкова държиш на защитите, в PDF-а има схемата на такава за късо в изхода и за прегряване. Ако не те мързи може да ги направиш. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Окт 25, 2012 7:32 Заглавие: |
|
|
Послушай hidrazin той ти даде най правилния отговор,с промяна в захранването STK могат да работят безпроблемно, както на 8 така и на 4 ома. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
|