Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

telefunken шаси 618 стои на френския стандарт
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Юли 20, 2005 21:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Тъй като не съм пушач остава само да ми кажете от каква марка цигари става станиола Sad .Нещо ме бъзикате може би . Аз тайно от вас ще го пробвам и ако не стане ще си трая Wink Но пък ако стане и Хисаря ще разбере. Very Happy
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Сря Юли 20, 2005 23:15    Заглавие: telefunken 618 Отговорете с цитат

Коцев,когато се майтапим си е едно на ум,но този път е сериозно.Свали процесора,завий го хубаво в станиол от шоколад или някакво медно фолио,така,че всички крачета да контактуват и го постави във фризера 24ч.Някога един колега от Врачанско,който поддържаше София81,82.....казваше,че никога не купува процесор за Фунай,а по такъв начин го възстановявал,а другия метод с нагреването над запалка за цигари също съм пробвал и е истина.Когато трябва да се помага на колега в беда-майтапите остават настрани,за тях си има друг раздел,а ние превърнахме целия форум в кръчмарско битови дивотий.Отново ти напомням,че имам два редовни процесора за това шаси при нужда,но смятам,че както ти писахме с Филипов трябва да стане,като вече приоритетен става немския език,или може би е важен записа-05,-08,-09...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Юли 20, 2005 23:26    Заглавие: Отговорете с цитат

GOSHO написа:
Наскоро имах подобен проблем , при мене беше прекъснала една бобина в МЧУ-то ,мисля че на 38,9.

Имал съм същия дефект както при колегата.Виж в МЧУ точно до ПАФ-а мисля беше някъде въпросната бобинка Rolling Eyes
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 21, 2005 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Very Happy Направих както ми казахте.Увих го в станиол от цигари само че от Малборо сложих го джоба си и обиколих сервиза два пъти. Wink После за по сигурно го взех в ръка и обиколих сервиза по часовниковата стрелка три пъти поставих го и о чудо картината заспа .
Таман се виждах вече качил се на Шипка на път за Хисаря видях че няма звук и на двата стандарта.Шум колкото искаш и се регулира но няма говор.Смених ТДА4443 защото се вторачих в нея и после телевизора не тръгва от никъде.Импулсното работи имам всички напрежения но нито с дистанционното нито пък и копчетата отпред не тръгва.Сега съм го захвърлил отново под масата дано му дойде акъла нощес. Sad
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юли 22, 2005 9:08    Заглавие: Отговорете с цитат

За версии 16-17-19 се различават,само по езика на OSD,като 16 е испански.Виж хубаво МЧУ -за калпави спойки.....
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 22, 2005 10:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Стойчо както писах с тоя трик със станиола стана и вече не е на френския стандарт. Лошото е че нямаше звук а шум има и се регулирва
но след смяната на ТДА4443 не иска и да тръгне и стои на стенбай.Върнах пак старата но няма ефект.Или съм си направил автогол нещо или пак процесора си показва рогата.

Последната промяна е направена от коцев на Пет Юли 22, 2005 18:22; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Пет Юли 22, 2005 17:04    Заглавие: telefunken 618 Отговорете с цитат

Е.е.е.е. Коцев,тоя път вече си прекалил с въртенето,я вземи,че се върни 2 оборота назад около сервиза и отново със станиол и процесор в джоба.А доколкото си спомням в МЧУ има и друга -ТДА4445,която е квазипаралелен канал на звука и от нея няма звук.Нетръгването,може би е от някое късо при сваляне на МЧУ-то.След малко почвам един такъв кош и ако нещо те интересува-пиши.
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пет Юли 22, 2005 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Коцев я погледни да не си изгубил стандартите докато си обикалял и си държал процесора в ръка те са леки и може да ги е отвял вятъра
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Пет Дек 12, 2008 12:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се, че повдигам такава стара тема, но идеята ми беше да споделя с колегите, че това което казва бай Иван е напълно вярно по отношение на лекуването на проца - HD404919 с фолио. Шаси F17 ( 618A ), дойде след токов удар. Не се включваше по никакъв начин. Проверих захранване, около ТХО и още куп неща. Оказа се, че процесора държи нисък потенциал на базата на TP48, а от там няма захранване на TEA2029C. Смених проца с друг (и с друг запис). Всичко тръгна, но без OSD и управление от бутоните. Изчетох по руските и наши форуми нещата за HD404919. Завих го в станиол от цигари. Поразходих се час и нещо след което си го сложих в цокъла. Получи се. Телевизора си работи без проблеми.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети