| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 21:52 Заглавие: |
|
|
Тъй като не съм пушач остава само да ми кажете от каква марка цигари става станиола .Нещо ме бъзикате може би . Аз тайно от вас ще го пробвам и ако не стане ще си трая Но пък ако стане и Хисаря ще разбере.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 23:15 Заглавие: telefunken 618 |
|
|
| Коцев,когато се майтапим си е едно на ум,но този път е сериозно.Свали процесора,завий го хубаво в станиол от шоколад или някакво медно фолио,така,че всички крачета да контактуват и го постави във фризера 24ч.Някога един колега от Врачанско,който поддържаше София81,82.....казваше,че никога не купува процесор за Фунай,а по такъв начин го възстановявал,а другия метод с нагреването над запалка за цигари също съм пробвал и е истина.Когато трябва да се помага на колега в беда-майтапите остават настрани,за тях си има друг раздел,а ние превърнахме целия форум в кръчмарско битови дивотий.Отново ти напомням,че имам два редовни процесора за това шаси при нужда,но смятам,че както ти писахме с Филипов трябва да стане,като вече приоритетен става немския език,или може би е важен записа-05,-08,-09... |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Юли 20, 2005 23:26 Заглавие: |
|
|
| GOSHO написа: | | Наскоро имах подобен проблем , при мене беше прекъснала една бобина в МЧУ-то ,мисля че на 38,9. |
Имал съм същия дефект както при колегата.Виж в МЧУ точно до ПАФ-а мисля беше някъде въпросната бобинка  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 21, 2005 20:20 Заглавие: |
|
|
Направих както ми казахте.Увих го в станиол от цигари само че от Малборо сложих го джоба си и обиколих сервиза два пъти. После за по сигурно го взех в ръка и обиколих сервиза по часовниковата стрелка три пъти поставих го и о чудо картината заспа .
Таман се виждах вече качил се на Шипка на път за Хисаря видях че няма звук и на двата стандарта.Шум колкото искаш и се регулира но няма говор.Смених ТДА4443 защото се вторачих в нея и после телевизора не тръгва от никъде.Импулсното работи имам всички напрежения но нито с дистанционното нито пък и копчетата отпред не тръгва.Сега съм го захвърлил отново под масата дано му дойде акъла нощес.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 9:08 Заглавие: |
|
|
| За версии 16-17-19 се различават,само по езика на OSD,като 16 е испански.Виж хубаво МЧУ -за калпави спойки..... |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 10:02 Заглавие: |
|
|
Стойчо както писах с тоя трик със станиола стана и вече не е на френския стандарт. Лошото е че нямаше звук а шум има и се регулирва
но след смяната на ТДА4443 не иска и да тръгне и стои на стенбай.Върнах пак старата но няма ефект.Или съм си направил автогол нещо или пак процесора си показва рогата. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем... 
Последната промяна е направена от коцев на Пет Юли 22, 2005 18:22; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 17:04 Заглавие: telefunken 618 |
|
|
| Е.е.е.е. Коцев,тоя път вече си прекалил с въртенето,я вземи,че се върни 2 оборота назад около сервиза и отново със станиол и процесор в джоба.А доколкото си спомням в МЧУ има и друга -ТДА4445,която е квазипаралелен канал на звука и от нея няма звук.Нетръгването,може би е от някое късо при сваляне на МЧУ-то.След малко почвам един такъв кош и ако нещо те интересува-пиши. |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 22, 2005 19:39 Заглавие: |
|
|
| Коцев я погледни да не си изгубил стандартите докато си обикалял и си държал процесора в ръка те са леки и може да ги е отвял вятъра |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 12, 2008 12:56 Заглавие: |
|
|
Извинявам се, че повдигам такава стара тема, но идеята ми беше да споделя с колегите, че това което казва бай Иван е напълно вярно по отношение на лекуването на проца - HD404919 с фолио. Шаси F17 ( 618A ), дойде след токов удар. Не се включваше по никакъв начин. Проверих захранване, около ТХО и още куп неща. Оказа се, че процесора държи нисък потенциал на базата на TP48, а от там няма захранване на TEA2029C. Смених проца с друг (и с друг запис). Всичко тръгна, но без OSD и управление от бутоните. Изчетох по руските и наши форуми нещата за HD404919. Завих го в станиол от цигари. Поразходих се час и нещо след което си го сложих в цокъла. Получи се. Телевизора си работи без проблеми. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
|