|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2012 10:15 Заглавие: |
|
|
Перфектен за целта! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2012 10:54 Заглавие: |
|
|
| besriworld написа: |
.........Сигурно ще взема 2 такива и ще ги свържа в паралел. |
Тогава ще разпределиш разсейваната мощност в два корпуса , ако е ТО220 ще можеш да разсееш около 4 ват ,дали ще са достатъчни зависи освен от Rds и от други фактори -честота на превкл. , индуктивността в D /S/, драйвера в G.. виж това : http://notes-application.abcelectronique.com/070/70-41484.pdf и изчисли дали при схемата, която ползуваш можеш да минеш без радиатор Pзаг.< 4W.
Виж и калкулатора в аттача. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2012 11:54 Заглавие: |
|
|
Загубите от проводимост, освен, че се делят на 2 ами и намаляват 2 пъти, спрямо използването само на един транзистор от същия тип.
XXX45p30, XXX40p30, _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2012 17:20 Заглавие: |
|
|
| TIReX написа: | ..... намаляват 2 пъти, спрямо използването само на един транзистор от същия тип.
|
Това е ясно , както че само с един транзистор IRF4905 без радиатор няма да стане,само Pon=11*11*0.02 W =2.4 W, а дали с два транзистора без радиатор ще стане ,информацията ,която автора е дал е недостатъчна . При два транзистора драйвера ще трябва да зарежда /разрежда двойно по голям капацитет G-S >> загубите от превкл. ще са по големи при два транзистора . |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2012 17:48 Заглавие: |
|
|
| Techmaniac написа: | | .... двойно по голям капацитет G-S >> загубите от превкл. ще са по големи при два транзистора . |
Авторът трябва да съобрази, че не е нобходима голяма честота на шима, може би 1kHz ще е напълно достатъчна, даже голяма за случая. Загубите от превключване ще паднат драстично, макар че един добър драйвер ще ги управлява добре и на по-висока честота .
Освен това трябва да се избягва нарочно излишно голямата скорост на превлючване, не само заради УКВ-то . |
|
|
 |
Радослав Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2012 20:28 Заглавие: |
|
|
Аз ползвам ШИМ на дългите, който съм пуснал на 150Hz. Дори и на 50Hz да го пуснеш мисля че няма да се забележи, понеже крушката е прекалено инертна. Ползвам IRF9Z34N /MOS-P-FET,55V,19A,68W,0.1OM TO220/ - 80 стинки.
Заедно с по-ниското Ron на мосфет-а му нараства капацитета на гейта => тогава задължително трябва да използваш сериозно драйвене за да получиш комутация със стръмни фронтове.
Най-изгодните мосфети са в онлайн маркетите и Ибей, аз съм спрял да пазарувам от наще магазини, освен ако не е спешно или единични бройки. |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 23, 2012 21:27 Заглавие: |
|
|
Какво значение има включването и на 5uS да го прави, нали не е 40 000 пъти в секундата. _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|