| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 16:05 Заглавие: За уреда |
|
|
Мойте уважения, не е проблема в уреда. Всеки мери с каквото му харесва и му върши работа!
При изгарянето вероятно около мястото на прекъсването вследствие на дъгата се образувала област с много метални частички и метални окиси в нея. На ниско напрежение си е изолатор, но на по-високо почва да пробива между прашинките и да тече. Става нещо като варистор. Случвало ми се е, само че на платка, изчегъртваш и вече не тече... Тоя уред по спомени беше 20килоома на волт на право, на променливо - не помня вече, ти сигурно си знаеш колко е. Тури го на на 250АС и измери мрежата през прекъсналия резистор - ако верно е прекъснал, няма да покаже нищо, ако тече - по показанието лесно ще сметнеш колко му е съпротивата на високо напрежение. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 16:12 Заглавие: |
|
|
R811 |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 17:06 Заглавие: |
|
|
Така . Телевизора е при мен . Отворих го отново и запоих единия му край , а другия е във въздуха . Меря с трите уреда едно и също показание. Работя с Унигора че е 100ком на волт . На мегаоми няма и грам верига между двете точки на запояване на съпротивлението . Така че изключвам всякаква възможност за някаква утечка . И съпротивлението си е R801. Както писах шаси PC31 на Голдстар .
Ето нещо като някаква картинка .
 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 17:33 Заглавие: |
|
|
| Откачи и R811 както е писал emoome да видиш какво ще измериш. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 17:35 Заглавие: |
|
|
| Ако имаш възможност измери резистора с мегер. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 17:50 Заглавие: |
|
|
Имаме участник познал точния резултат. След отпойването и на двете съпротивления вече няма 150в на електролита .
 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 21:04 Заглавие: |
|
|
Заземление допълнително имаш ли? Влючен кабел в тунера?
Ако имаш земно в онази точка под кондензатора няма ли да преминава едната полувълна на синусоидата?
Това в случай че фазата ти попадне от дясно.
Последната промяна е направена от k810 на Вто Ное 27, 2012 21:12; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 21:12 Заглавие: |
|
|
| И аз се зачудих данеби от IC801 да връща напрежение ?!?!? |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 21:28 Заглавие: |
|
|
Факт е че след като вдигнах съпротивлението 811 вече на електролита меря нула волта .И аз първо си мислех че се изправя половината напрежение заради участието на половината грец но Емо сложи точка по въпроса като позна за съпротивлението 811. Друг е вече въпроса как през схемата 4605 се получава маса за електролита , но това е вече за хора от висшия пилотаж.
Мисля че извода който можем да си извадим от темата е че при ремонт на захранванията би следвало да се подхожда и малко творчески и повече да обръщаме внимание на това как е изпълнено захранването на самото шаси, а не само на класическия метод.Както дадох примера и с шасито РТ92 където по схема това съпротивление е преди греца а на самото шаси изпълнението е след греца.
Мисля че след всичко написано до тук питането и размислите по него се изчерпаха и слагам точка .
Не знам какво ще кажат модераторите на тоя раздел ,ако утре в тая тема пусна пак едно питане за друг интересен дефект за който аз не намерих верен отговор.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 27, 2012 21:30 Заглавие: |
|
|
Сега прочетох докрай темата и видях че сте го разгадали. Само че в началото на загадката R811 беше скрито от общата картина )) Краче 6 на TDA изглежда е захранването и , и е нормално да протича ток през нея.
Последната промяна е направена от k810 на Вто Ное 27, 2012 21:41; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
|